• DOLAR 32.658
  • EURO 35.437
  • ALTIN 2509.364
  • ...
Bitlis'te yaz Kur'an kursları büyük bir heyecanla başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yaz Kur’an kursları bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başladı. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim, 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında olacak.

Kurslarda, Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerin öğretilmesinin yanında farklı etkinliklerde yapılacak. Çocuklar kurslarda hem okuyacak hem de eğlenecekler. Kurs bitiminde ise camiler arası dini bilgi yarışmaları yapılacak. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

Kursların başlamasıyla birlikte Hüsvrevpaşa Cami ve Hüsrevpaşa 4-6 yaş Kur'an Kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, kursa kayıt yaptıran çocukları ve onların kayıtlarını yapan ailelerini tebrik etti. Çalışmalar hakkında kurs hocalarından bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunana Geylani, kursa gelen çocukların hem eğitim alacaklarını hem de eğleneceklerini söyledi.

Geylani, "İl genelinde 7 hafta boyunca tüm cami ve Kur'an kurslarımızda 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Kur'an-ı Kerim, Dini Bilgiler, ahlak, Siyer-i Nebi ve çeşitli sosyal faaliyetler 'Hem öğreniyorum hem eğleniyorum' parolasıyla yapılacak. Tüm cami ve Kur'an kurslarımız, hocalarımız, yaz Kur'an kursları için hazırdır. Güzel eğitimler verilecek. Hocalarımız öğrencilerini bekliyor. Kayıtlarımız devam ediyor. Eğitimler, 1 Temmuz ile 16 Ağustos tarihleri arasında verilecek. Velilerimiz de gelsinler, hocalarımızla tanışsınlar. Milletimize, memleketimize, vatanımıza, devletimize hayırlı nesiller yetiştireceğiz. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacaklar." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir