• DOLAR 32.661
  • EURO 35.39
  • ALTIN 2504.745
  • ...
Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimi 6 Ekim'de yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus cumhurbaşkanlığı yaptığı açıklamada, muhalefetin adil olmayan oylama korkularının ortasında, Cumhurbaşkanı Kays Said'in cumhurbaşkanlığı seçimleri için 6 Ekim 2024 tarihini belirlediğini duyurdu.

2019'da cumhurbaşkanı seçilen Said henüz adaylığını resmen açıklamadı ancak ikinci dönem için adaylığını daha sonra açıklaması bekleniyor.

Muhalefet, adil ve güvenilir bir seçim için daha temiz bir siyasi iklim için, hapisteki siyasetçilerin serbest bırakılması ve medya üzerindeki baskılara son verilmesini talep ediyor.

Aralarında Nahda partisi ve Özgür Anayasa Partisi'nin de bulunduğu ana muhalefet partileri, cumhurbaşkanına karşı potansiyel yüksek profilli rakiplerin dışlanmaya çalışıldığını belirtiyorlar.

Avukat ekibine göre yaklaşık dokuz davadan yargılanan Raşid Gannuşi başta olmak üzere iş adamları ve siyasetçileri de kapsayan bir tutuklama furyasının ardından, önde gelen muhalifler geçen yıldan bu yana sözde devlet güvenliğine karşı komplo kurdukları şüphesiyle cezaevinde bulunuyor.

17 Nisan 2023 tarihinde evine baskın düzenleyen polis, Gannuşi'yi devlet güvenliğine karşı komplo kurduğu şüphesiyle tutuklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir