• DOLAR 32.675
  • EURO 35.423
  • ALTIN 2504.032
  • ...
The Economist: İsrail, Hizbullah'tan tarihin en büyük füze bombardımanına maruz kalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   The Economist'in , siyonist bir askeri yetkiliye  dayandırdığı haberine göre "Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırısına, Ukrayna'nın 2022'de Rusya'ya karşı yaptığı önceki hazırlıklardan çok daha hazırlıklı."

Yetkili, "İsrail ordusunun iyi kamufle edildiğini düşündüğü mevziler Hizbullah tarafından bulundu ve defalarca vuruldu" dedi ve şöyle devam etti: "İsrail ordusunun kuzeyde ağır kayıplar vermemesinin tek nedeni, güçlerinin gözden uzak kalmasıdır

Buna karşılık İsrail askeri istihbaratının eski başkanı Tamir Hayman da, eğer "İsrail" bir değişim oluşturmak istiyorsa, "Hizbullah rejiminin tamamını yok etmesi gerektiğini ve bunun özellikle şu anda mümkün olmadığını" ifade etti.

Dergi, "Hizbullah'ın herhangi bir savaşa 2006'ya göre çok daha hazırlıklı olduğunu ve aynı zamanda İsrail'in herhangi bir kara saldırısına karşı koymaya da hazır olduğunu" doğruladı.

Dergi ayrıca Hizbullah'ın geniş bir yelpazede "İran'da tasarlanmış intihar drone'ları" elde ettiğini ve işgal "ordusunun" tanksavar füzelerine karşı koyabilecek aktif koruma sistemlerine sahip olmasına rağmen "droneların üst kısımdaki daha zayıf noktaları hedef aldığını" ortaya çıkardı.

Hizbullah'ın gücündeki ikinci faktör, dergiye göre "sürekli" tahkimat yaptıktan sonra kara kuvvetlerini geliştirmesi. Artık "İsrail"i 20 kilometre derinlikten vurmayı hedefleyen elit Radwan Gücü var. Üçüncü faktör ise grubun Suriye'de Rus Hava Kuvvetleri ile birlikte savaşma deneyiminden yararlanmış olması.

Hizbullah'ın füzeler için doğrudan hedefleri belirlemek için rutin olarak uçak kullanması ve saldırılacak hedefleri "aşırı hassasiyetle" belirlemek için keşif uçakları göndermesi nedeniyle Hizbullah'ın ateş gücü de "daha kesin" hale geldi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir