• DOLAR 32.69
  • EURO 35.423
  • ALTIN 2500.814
  • ...
Şelal Gedo: PKK/PYD'nin Suriyeli Kürtlere yaptığını hiçbir rejim yapmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENKS'nin Suriye muhalefeti içerisindeki temsilcisi Gedo, "PYD'nin Suriyeli Kürtlere yaptığı şey ne Hafız Esad döneminde ne ondan önceki dönemde hiçbir Suriye rejimi tarafından yapılmadı." dedi.

"PYD ve PKK'nin Suriye'deki hedefi, ülkedeki Kürt davasını yok etmekti ve bu amaçla Beşar Esad'ın ordusu tarafından silahlandırılarak Kürtlere dayatıldılar." diyen Şelal Gedo, "vahşice saldırılarla dolu geçmişe sahip PYD'nin, ENKS destekçilerine ve liderlerine yönelik saldırılarının beklendik bir durum" olduğunu söyledi.

ENKS Sözcüsü Faysal Yusuf da dün yaptığı açıklamada, PKK/PYD'lilerin ENKS destekçilerine yönelik saldırılarında aralarında kadın ve yaşlıların da bulunduğu 100'e yakın kişinin yaralandığını söylemişti.

PKK/PYD'lilerin başkalarının mücadelesine saygı göstermediğini belirten Yusuf, "Vahşi saldırılarda aralarında kadınlar ve yaşlıların da bulunduğu 100'e yakın kişi yaralandı." dedi.

ENKS'nin önceki gün üyelerinin serbest bırakılması talebiyle Kamışlo'da düzenlediği gösteriye PKK/PYD'liler saldırmış, çıkan olaylarda en az 100 kişi yaralanmıştı.

Gösteride, ENKS Genel Sekreteri Süleyman Oso, Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail, ENKS Sözcüsü Faysal Yusuf ile Yönetim Kurulu Üyeleri Abdussamed Halef Biro ve İmet Davut PKK/PYD'liler tarafından alıkonulmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir