• DOLAR 32.704
  • EURO 35.456
  • ALTIN 2501.603
  • ...
Altın ve dolarda  dikkat çeken yeni tahmin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekonomist Hikmet Baydar, milliyet.com.tr’ye  altınla ilgili beklentisini açıkladı.

Baydar,  altın için iki seviyeyi hedef göstererek ‘sürpriz olmaz’ dedi;

Ons altında aşağı yönlü sinyalleri görüyoruz. Bu ister istemez ons altında yukarı yönlü hareketleri zorlaştırıyor. Fed ve ECB cephesinde faiz indirimleri ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunda altında yukarı yönlü ataklar görebiliriz. Bu konuda beklentiler negatife döndükçe aşağı yönlü satış baskılarının artma ihtimali var. Şu an için faiz indirimlerinin ötelenme riski biraz daha fazla olduğu için önümüzdeki süreç içerisinde ons altının 2250-2270 dolar seviyelerine kadar düşmesi sürpriz olmayacak.

‘DOLARIN, 30’UN ALTINA DÜŞME İHTİMALİ VAR’

Gram altında durum biraz daha farklı. Merkez Bankası’nın net rezervleri artıya geçtiği için Merkez Bankası döviz alımlarını durdurduğu taktirde dolar/TL’nin 32’lerden belki de 30’un altındaki rakamlara düşme ihtimali artacaktır. Bu da gram altının fiyatının düşmesi anlamına geliyor.

‘GRAM ALTINDA AŞAĞI YÖNLÜ HAREKETLER OLABİLİR’

Ons altın aynı kalsa bile dövizdeki aşağı yönlü hareket gram altında fiyatı düşürür. Böyle bir risk önümüzdeki dönemde fazla. Merkez Bankası’nın dolarda alıcı olmadığı zaman altında yeni pozisyon almamakta fayda var. Dövizdeki gevşemeye bağlı olarak gram altında aşağı yönlü hareket söz konusu olabilir. Dövizdeki gevşeme Merkez Bankası’nın piyasadan çekilmesi ve yabancı yatırımcı girişinin devam etmesiyle artabilir. Bu enflasyonun düşüşüne katkı sağlayacaktır, aynı zamanda faizlerdeki düşüşe de katkı sağlayacaktır.Faizler reel getiri sağladığı sürece altına büyük bir alım gelmesi söz konusu olmaz. Faizlerde hızlı bir aşağı yönlü hareket söz konusu olursa o zaman altında yukarı yönlü ivmelenme olabilir. Şu an için beklentimiz gram altında aşağı yönlü baskının devam edebileceği yönündeydi.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir