• DOLAR 32.698
  • EURO 35.45
  • ALTIN 2491.703
  • ...
Savaştan sonra Gazze'yi kim yönetecek? Plan suya düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Önde gelen siyonist  yetkililerin kamuoyuna yaptığı açıklamalara göre, planın temel  noktalarından  biri, mevcut iktidar yapılarının parçası olmayan ve işgal rejimi  ile çalışmaya hazır yerel Filistinli partilerin de dahil olduğu alternatif bir sivil yönetimin oluşturulması.

Ancak Reuters'in aralarında aşiretlerden birinin liderinin de bulunduğu Gazze'deki büyük aşiretlerin beş üyesiyle yaptığı görüşmelere göre Gazze'de bu rol için tek makul adaylar, yani güçlü yerel aşiretlerin liderleri bu plana  katılmaya istekli değil.

Brüksel merkezli bir düşünce kuruluşu olan Uluslararası Kriz Grubu'nun kıdemli Filistinli analistlerinden Tahani Mustafa, işgal rejiminin "aktif olarak sahada birlikte çalışacak yerel kabileler ve aileler aradığını ve reddettiklerini" söyledi.

Gazze'deki bazı aileler ve diğer yerel paydaşlarla temasları bulunan Tahani, aşiretlerin kısmen korktukları için katılmak istemediklerini söyledi. 

Binyamin Netanyahu geçen hafta Kanal 14 televizyonuna verdiği röportajda Savunma Bakanlığı'nın Gazze'deki aşiretlerle iletişim kurmaya çalıştığını ancak Hamas'ın bu girişimleri ortadan kaldırdığını söyleyerek zorlukları kabul etti.

Savunma Bakanlığı'nın yeni bir planı olduğunu ekledi ancak şu anda işgal altındaki Batı Şeria'yı yöneten Filistin Yönetimi'ne katılma konusundaki isteksizliğini belirtmek dışında ayrıntı vermedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir