• DOLAR 32.664
  • EURO 35.376
  • ALTIN 2472.201
  • ...
BM'den Hindistan'a Arakanlı Müslümanlar için çağrı'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Birleşmiş Milletler (BM) Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi (CERD), Hindistan'a Arakanlı Müslümanlar (Rohingya) konusunda ırk ayrımcılığına ve keyfi gözaltılara son vermesi çağrısında bulundu.

CERD, Hindistan'daki Arakanlı Müslümanlara yönelik muameleyi eleştiren bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Hindistan'ın Arakanlı Müslümanlara karşı ırk ayrımcılığına, keyfi gözaltılara ve zorla sınır dışı etme uygulamalarına son vermesi gerektiği" vurgulandı. Ayrıca, zorla sınır dışı edilen Arakanlı Müslümanların Myanmar'a geri dönmeleri durumunda insan hakları ihlalleriyle karşılaşabilecekleri uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, "Çocuklar da dahil Arakanlı Müslümanların yetersiz koşullar altında, bazı durumlarda yasal süreç veya hukuki temsile erişim olmaksızın keyfi, kitlesel olarak gözaltına alındığına ilişkin raporlardan endişe duyuyoruz." ifadesine yer verildi.


Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme'ye taraf ülkelere, bu eylemleri kınama, bunların soruşturulmasını ve uygun olarak cezalandırılmasını sağlama çağrısı yapıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir