• DOLAR 32.595
  • EURO 35.371
  • ALTIN 2468.275
  • ...
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde Filistin için oturma eylemi yapan gruba müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde aktivistler, Aksa Tufanı'nın başladığı günden bu yana Filistinli mücahitlere destek amacı ile farklı etkinliklere imza atıyor.

Dernek, 8 Ekim tarihi itibariyle başta Adana İncirlik Hava Üssü olmak üzere Adana ABD Konsolosluğu önünde çeşitli basın açıklamaları yaptı.

Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Adana'da 35 günden fazladır Filistin'e destek amaçlı kermes düzenlediklerini belirten aktivistler, Gazze'de insani dramın her gün biraz daha artmasıyla farklı etkinliklere karar vererek 16 Kasım 2023 tarihinde Ankara'ya gelerek oturma eylemi gerçekleştirmiş ve polis müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Oturma eylemi öncesi bir açıklama yapan Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fevziye Şenoğlu, "Ankara Beştepe Külliye'nin önündeyiz. Gökkuşağı Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Direniş Çadırı olarak BOTAŞ'taydık. israile yapılan sevkiyatı kınamak için oradaydık. Şu anda Beştepe'deyiz, Filistin'deki katliam soykırımı aştığı için buradayız. Bizler Filistin halkı için israil ile yapılan siyasi ve ticari anlaşmaların kesilmesini istiyoruz. Serbest ticaret anlaşmanın iptalini istiyoruz. Çifte vatandaşlığı olan israil vatandaşlarının vatandaşlığının iptalini istiyoruz. Gazze halkının özgürlüğü için elimizden gelenini yapmayı istiyoruz. Bizler 9 aydır gördük ki 'kırmızı çizgi' denile denile oradaki katliam Gazze'de kan gölüne döndü. Bizler oturma eylemi yapmak için buradayız. Beştepe önüne geçtik. Bütün halkımızı direnişe destek vermeye çağırıyoruz. Taleplerimizi bildiriyoruz ve karşımızda bir muhatap görmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamanın ardından Beştepe Cumhurbaşkanlığı Bulvarı üzerinde oturma eylemi başlatılmasının ardından polis müdahalede bulunarak eylemcileri dağıttı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir