• DOLAR 32.582
  • EURO 35.342
  • ALTIN 2466.725
  • ...
Bursa'da sosyal medya grubu üzerinden halkı provoke eden kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Telegram ve sosyal medya platformlarında "Arapları Yıldırma" vb. isimlerle gruplar oluşturarak vatandaşları kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde provokatif söylemlerde bulunulduğu belirtti.

Söz konusu hesaplarda, Bursa'da huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik paylaşımlar yapan F.K. isimli hesap yöneticisinin yakalanarak gözaltına alındığını ifade eden Demirtaş, şahsın adli işlemlerinin devam ettiğini aktardı.

Bu şekilde provokatif faaliyetlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Demirtaş, "Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla devam ettirmektedir. Bursamız tarih boyunca farklı kültür ve milletlerden insanların bir arada barış içinde yaşadığı, hoşgörü ve kardeşliğin simgesi olmuş kadim bir şehirdir. Toplumumuzdaki huzur ve güvenliği sağlamak hepimizin ortak görevidir. Hiçbir gerekçe şiddeti mazur gösteremez. Bu nedenle herhangi bir provokasyona kapılmadan yasalara ve insani değerlere uygun hareket etmeye davet ediyoruz. Şehrimizde huzuru ve güveni sağlamak adına emniyet güçlerimizin çalışmaları kararlılıkla devam etmektedir.” denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir