• DOLAR 32.578
  • EURO 35.345
  • ALTIN 2469.83
  • ...
Batmanlı esnaftan örnek davranış, "Bu iş yerinde boykot ürünleri satılmamaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağladıklarını beyan eden markalara tepkiler gün geçtikçe artıyor.

Batman merkez çarşı mahallesi ulu cami sakağında bulunan bir büfe işletmecisi, 9 ayı aşkındır Filistin'de Gazze'de soykırım uygulayan işgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markaları boykot kararı aldı.

Büfe İşletmecisi Hüseyin Çelik, boykot listesindeki ürünlerin satışını yapmama kararı aldığını ve alternatif ürünlerle ticaretine zarar etmeden devam ettiğini ifade etti.

Esnafın aldığı boykot kararını olumlu ve örnek teşkil etmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar ise diğer esnaflardan da böyle bir girişim bekledikleri gibi vatandaşların da bu konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyledi.  

"Başta kola dolabı olmak üzere siyonistleri destekleyen ürünleri kaldırdık"


Hüseyin Çelik

Siyonist işgal çetesine destek verdiklerini açıkça ilan ederek Gazze'de yapılan katliama finansman olan firmaların ürünlerini işyerinden çıkardığını ifade eden esnaf Hüseyin Çelik, "7 Ekim 2023 yılında Aksa Tufan'ının başlamasıyla israil, Filistin'de soykırımlarını artırdı ve orada insanları katletmeye devam ediyor. Bu durumu görmek vicdanlarımızı sızlatıyor. Başta kola dolabı olmak üzere siyonistleri destekleyen ürünleri kaldırdık. Yeri geldi zarar ettim ama elhamdülillah ileriki zamanlarda alternatif ürünlerle zararımızı karşıladık. Alternatif ürünler çoğaldığı için ticaretim devam ediyor. Başta tepki verenler de artık alternatif ürünleri almaya başladı." ifadelerini kullandı.

"Alınan her boykot ürünü Müslüman kardeşlerimize birer mermi olarak gidiyor"

Gazze'de Müslümanlar ve insanlık katledilirken boykot ürünlerini satmayı ve tüketmeyi kendisine haram olarak gördüğünü ifade eden Çelik, "Çünkü vicdanı ve imanı olan birinin bu durumu kabul etmemesi gerekir. Bundan dolayı boykot ürünlerini kesinlikle satmıyorum ve böyle bir pankartta 'boykot ürünlerini satmıyoruz' diye kapıya astım. Diğer esnaflarımızın ve insanlarımızın da bu ürünleri satmamalarını ve almamalarını istiyoruz. Çünkü alınan her boykot ürünü Müslüman kardeşlerimize birer mermi olarak gidiyor. Bu bilinçte olmamamız ve kendi elimizle Müslüman kardeşimizin ketline sebep olmamamız gerekiyor." dedi.

"israili destekleyen ürünlerin olmadığını gördüğümde buna çok sevindim"

Yusuf Işık

Esnafı bu örnek davranışından dolayı tebrik ettiklerini belirten vatandaş Yusuf Işık, "israil mallarını boykot ediyoruz ve israili destekleyen ürünlerin hiçbir yerde satılmasını da istemiyoruz. Halkımız da bu ürünleri almayarak boykot etsinler. Çünkü Filistin'de çocuklar ve insanlar katlediliyor. Buraya geldiğimde israili destekleyen ürünlerin olmadığını gördüğümde buna çok sevindim. Demek ki bu şekilde de ticaret yapılabiliniyor. Diğer esnafın da boykot ürünlerini satmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bu hem insan i hem de vicdani bir meşedir." şeklinde konuştu.

"Boykot ürünlerini içmezsek ölmeyiz"

Mazhar Alpkan

Tüm esnafın örnek alması gerektiğini ifade eden bir diğer vatandaş Mazhar Alpkan ise şunları söyledi: "Esnaf arkadaşımızın dükkânınında satmadığını ve olanları kaldırdığını gördük. Bunu diğer esnaflar da ve ülke genelinde de yapılmasını isteriz. Özellikle kola ve diğer ürünleri satmayarak işyerimize sokmadığımız zamanda ticaret olabiliyormuş. Boykot ürünlerini içmezsek ölmeyiz. Ama aldığımızda ve tükettiğimiz her boykot ürününde Filistin'deki, Gazze'deki insanların ölümlerine neden olabiliyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir