• DOLAR 32.577
  • EURO 35.345
  • ALTIN 2469.346
  • ...
HÜDA PAR'dan ırkçı saldırılara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Eşin, Kayseri'de başlayan ve Türkiye'nin farkı illerine sıçrayan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.

HÜDA PAR'ın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, "Irkçılığın panzehir ve çözümü; karşıt ırkçılık ve faşizm değildir, olamaz." ifadelerine yer verildi.

Eşin'in açıklaması şu şekilde: 

"Irkçılığın panzehir ve çözümü; karşıt ırkçılık ve faşizm değildir, olamaz!

Tarihimiz ve günümüz ders ve ibret almak için yeterli ders ve ibretlerle doludur. Kayseri’de Suriyeli kardeşlerimize karşı yapılan saldırılar ne kadar yanlış ise Suriye’de Türkiye bayraklı ve plakalı araçlara saldırılar da o kadar yanlıştır.

Ortada bir suç ve suçlu var ise kimlerin müdahale edeceği, kimlerin yargılayacağı ve kimlerin cezayı vereceği kanunlarla bellidir. Bu vandallıkların ne Türkiye ne Suriye ne de coğrafyamıza zerre kadar faydası yoktur.

Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin tekrar başlama arifesinde bu olaylar kesinlikle tesadüf değildir.

Gazze’de Filistinli kardeşlerimize siyonistler 9 aydır soykırım uygularken, Lübnan’a tehditler ve topyekûn saldırı provaları yapılırken, Türkiye etrafında ateşten çemberler örülmeye çalışılırken içerde kaos ve bu türden vandallıklara izin verilmemelidir.  

Bu işin ağababaları dışarıda olsa da içerde bu işin ihalesini alan taşeronlara asla fırsat verilmemeli, müsamaha gösterilmemelidir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir