• DOLAR 32.578
  • EURO 35.329
  • ALTIN 2472.22
  • ...
Müteahhitler Derneği Başkanı Yarıcı'dan beton fiyatlarına yapılan zamlara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek Müteahhitler Derneği (SİMDER82) Başkanı Sinan Yarıcı, hazır beton fiyatlarına yapılan zamla ilgili açıklama yaptı.

Yarıcı, hazır beton fiyatlarına yapılan zamların ardından Siverek'te inşaatların durma noktasına geldiğini ifade etti.

Yarıcı, "Siverek'te son zamanlarda hazır beton fiyatlarındaki artıştan dolayı inşaat yapılamaz hale geldi. Ekonomide yaşanılan krizlere rağmen büyük mücadeleler veren müteahhitler artık iş bırakma derecesine gelmiştir. Şanlıurfa merkezde serbest rekabet ortamında C25'in metreküp fiyatı 2200 ile 2300 lira arasındadır. Merkezden 80 km uzaklıktaki Viranşehir'de ise 2500 lira olarak beton dökümü yapılıyor. Merkezden 85 km uzaklıktaki Siverek’te ise bu fiyat 2750 lira ile serbest piyasada başlamaktadır. Siverekli Müteahhitler bu şekilde devam ederse inşaatı bırakacaklar. Müteahhitler bu soruna acil çözüm istiyor." ifadelerini kullandı.

Yarıcı, "Siverek'te önemli bir sektör olan inşaat sektörü artık yapılamayacak duruma gelmiştir. Binlerce insan istihdam eden ve insanların evine ekmek götürmesini sağlayan inşaat firmaları ve işçiler bile artık farklı alternatifler aramaya başlamıştır. İnşaatlarda çalışan ustalar farklı şehirlere gitmek zorunda kalmıştır. Bu durum büyük şehirlere olan göçü de artırmaktadır. Bunlarda ülkede sosyoekonomik sorunları beraberinde getirmektedir. Ayrıca Siverek'te son yıllarda yaşanılan bu olumsuz gelişmelerden dolayı yatırımlarını dışarıya götüren müteahhitlerin sayısında da ciddi bir artış vardır. Bu konuda devlet yetkililerini, yerel yönetimleri ve tüm yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kanayan bu yaradan aksi takdirde hepimiz etkileneceğiz." diye konuştu. 

Taleplerini sıralayan Yarıcı, "Beton firmaları yaptıkları bu zammı geri çekip yatırımcılarımıza kolaylık sağlamalıdırlar. Aksi takdirde beton dökecek müteahhit bulamayacaklardır. Birçok müteahhidimiz inşaatın durdurma kararı alması an meselesidir. Siverek'teki bütün beton firmalarının durması demek yanında çalıştıracakları işçilerin maaşlarını ödemesinde zorlanacağı anlamına gelmektedir." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir