• DOLAR 32.579
  • EURO 35.289
  • ALTIN 2472.234
  • ...
15 Temmuz’un yıldönümü etkinliklerinde Gazze’ye dikkat çekilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Derneği, hain darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilecek bir dizi etkinliğin tanıtımı amacıyla Üsküdar’da bulunan Hafıza 15 Temmuz Müzesi’nde lansman toplantısı gerçekleştirdi

Gerçekleştirilen basın toplantısına, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, sinema haftasının genel sanat yönetmeni İhsan Kabil ile çok sayıda dernek, medya ve sinema sektörü temsilcisi katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan “On5Sıfır7 Film Haftası” etkinlikleri bu yıl 8 Temmuz'da başlayacak.

Yapılan toplantıda, 15 Temmuz Derneği Genel Sekreteri Kaan Şahin bu yılki etkinliklerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Film haftasının bu yılki sloganı "15 Temmuz'dan Gazze'ye" olarak belirlendi. Bu kapsamda, darbe, direniş ve özgürlük temalarında dünya sinemasından seçilmiş 20 film 8-14 Temmuz tarihleri arasında seyirciyle ücretsiz bir şekilde buluşacak. Filmler; Beyoğlu Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi ve Ümraniye Cemil Meriç Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde seyirci le buluşacak.  

Film gösterimlerinin yanı sıra Türkiye’nin 81 ilinde ve birçok ülkede çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

“Özellikle Gazze'yi geçmedik, geçemezdik”

Gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, “Bu seneki mottomuzu ’15 Temmuz’dan Gazze’ye’ mottosuyla takdim edeceğiz. Özellikle Gazze'yi geçmedik, geçemezdik. Hala dünyanın gözünün önünde bir zulüm devam ederken, 15 Temmuz'da eğer hain darbeciler de başarılı olsalardı bilmiyorum Türkiye'de şu anda, bir iç savaşın eşiğindeydi. 3 tane çapulcu 5 tane bilmem kim, eline silahlar aldı diye herhalde bu devleti, bu milleti ve bu milletin kazanımlarını, özgürlüklerimizi birine 'buyurun efendim, siz istediğiniz gibi bu ülkeyi parçalayın, kullanın' demezdik. Bedel mi? Bedel şehadet, gazilik, sürgün mü ne ise o olsun. Bunlar bizim için mükafattır. Bu ruha inanmış insanlarız. Mesajlarımızı verirken, bütün çalışmaları kamuoyu ile takdim ederken bu mesaj üzerinden vereceğiz. Duamız ve temennimiz odur ki ne ülkemizde ne de dünyanın herhangi bir yerinde ne ekonomik ne siyasi ne de askeri bir adım atılmasın.” dedi.

“Film haftamızda Filistin'i merkeze aldık”

“On5Sıfır7 Film Haftası’nın Genel Sanat Yönetmeni İhsan Kabil yaptığı konuşmada, "Film haftamızda Filistin'i merkeze aldık. 20 filmin yarıdan fazlası Filistin ile ilgili. Gerek Filistinli sinemacılar tarafından yapılan gerekse Filistin dışındaki yönetmenler tarafından gerçekleştirilen filmler bunlar. Bu yıl tabi yine genel çerçeveye has olmak üzere belgesele de ağırlık vermek istedik ki insanlar bunu gerçek belgeleriyle ve konunun uzmanı kişilerin gözlerinden bu olayı 1948 öncesinden başlayarak seyirciler tanışık olsunlar, sinemanın diliyle izleme şansına kavuşsunlar. Adeta bu yönüyle de aslında bu seneki festival, bence diğerleri de öyle bir yerde ansiklopedik bir değer taşıyor. Hem bilgilendirici anlatımları ile hem de diğer yandan kurmacanın sanatsal dili ile, sinemanın estetiği ile hak işin akademik boyutunu hem de duygusal ve entelektüel boyutunu veren bir film haftası ortaya koymaya çalıştık." İfadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir