• DOLAR 32.57
  • EURO 35.295
  • ALTIN 2470.097
  • ...
SMA hastası Ömer Asaf, hayırseverlerden destek bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kas distrofisi adı verilen ve giderek artan güçsüzlük semptomları ile tanımlanan spinal müsküler atrofi (SMA), kas kaybı ve zayıflığa sebep olan bir hastalık türü.

İstanbul Esenyurt'ta dünyaya gelen Ömer Asaf Aydın'a doğumundan 1 hafta sonra SMA teşhisi konuldu. Tedavisi ise ancak yurtdışında mümkün.

Tedavi ücreti için valilik onaylı yardım kampanyası başlatan aile, hayırseverlerden destek bekliyor.

Şubat ayından bu yana yaşadıkları sıkıntıları ve çocuğun tedavi süreci ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Ömer Asaf'ın babası Aslan Aydın, oğlunun tedavisi için uzanacak yardım elini bekliyor.

''Oğlumun zamanı tükeniyor''

Oğluna henüz bir haftalık iken SMA TİP1 tanısı konulduğunu söyleyen Aslan, ''Ömer Asaf şu anda 4 buçuk aylık oldu. Evladımızın yurt dışında tedavi olabilmesi için 1.809.500 dolara ihtiyacımız var. Evladımızı para yüzünden kaybetmek istemiyoruz. Herkesten destek bekliyoruz. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Şu an kampanyamızın sadece yüzde 5'i toplanmış durumda. Kampanyamız gerçekten çok yavaş ilerliyor. Oğlumun da zamanı tükeniyor. Herhangi bir kas kaybı yaşamadan, cihazlara bağlanmadan evladımızı tedavi ettirmek istiyoruz. Sizlerin yapacağı yardımlar ile inşallah Ömer Asaf'ı ayakta tutacağız.'' dedi

''Bizim başlattığımız kampanya valilik onaylıdır''

Çok zor durumda olduklarını söyleyen Aslan, ''Bizim tek başımıza karşılayabileceğimiz bir meblağ değil. Ancak yardımsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla Ömer Asaf'ı yaşatabiliriz. Lütfen vatandaşlarımız gelsin Ömer Asaf'ın elinden tutsun. Evladımız da yaşasın. Tedavisi yurt dışında olacak. Bizim başlattığımız kampanya ise valilik onaylıdır. Vatandaşlarımızdan desteklerini ve yardımlarını esirgememelerini istiyoruz.'' şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir