• DOLAR 32.572
  • EURO 35.276
  • ALTIN 2468.332
  • ...
Halk: Gazze'deki soykırımın son bulması için artık somut adımların atılması lazım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya’da, Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek, tepki göstermek ve Gazzeli mücahitleri desteklemek amacıyla geçtiğimiz pazar günü 7'den 70'e binlerce kişinin katılımıyla "Büyük Gazze Mitingi" düzenlendi.

Miting'te İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, Müslümanların artık gaflet uykusundan uyanıp birlik olmaları ve işgalci siyonistlerin yaptığı soykırıma "dur" demeleri gerektiğini dile getirdiler.

"Bu davanın sahibi haktır. Hak olan davada da zafer muhakkaktır"

Filistinli kardeşlerine destek olmak ve yanlarında olduklarını göstermek için mitinge katıldığını belirten Büşra Yılmaz, "Bütün İslam alemine buradan bir mesajım var. Üzülmeyin. Bu davanın sahibi haktır. Hak olan davada da zafer muhakkaktır. El-Kassam Tugayları, bütün İslam ümmetinin şerefini ve izzetini kurtarmak için savaşıyor. Bütün Müslümanların birlik olması ve birleşmesi lazım. İktidarda olan yani başta olanların artık o koltuk sevdasını bırakıp, şehit olan kardeşlerimiz için gerçek adımlar atması lazım. Bütün Müslümanların ayağa kalkıp kıyama durması ve bu soykırımı durdurmaları lazım. Bütün dünyaya da sesleniyorum. Gazze'deki insanlar dışında herkes şu an esaret altında. Boykotlarla sesimizi çıkararak, o siyonistleri durdurmalıyız. Ve bir gün Kudüs'te bütün Müslümanlar birlikte namaz kılacağız ve biz kazanacağız. Ebu Ubeyde'ye buradan binlerce selam gönderiyoruz. Yaşasın küresel intifada." diye konuştu.

"Bir genç olarak yüreğimin Gazze için attığını belirtmek için buradayım"

Gazze'de bütün insanlığın gözleri önünde soykırımın yapıldığına dikkat çeken Fatih Uslu, "Fakat Müslümanlar gözünü açmıyor. Bir genç olarak en azından yüreğimin Gazze için attığını belirtmek için buradayım. Daima kardeşlerimin yanındayım. Bütün Müslüman kardeşlerimizi birlik ve beraberliğe çağırıyorum. Biraz Müslümanlar olarak dağılmış durumdayız. Ülke olarak da dağılmış durumdayız ama Allah'ın yardımıyla zafer bizim olacak. Çünkü siyonist işgalciler ne kadar güçlü olursa olsunlar, hiçbir zaman Allah'ın gücünü yenemeyecekler. Oradaki kardeşlerimiz çektiği çilelerin karşılığını alacağını biliyoruz." dedi.

"Müslümanlar gaflet uykusundan uyanıp birlik olsunlar ve bu zulmü durdursunlar"

İşgalci siyonistlerin çoluk çocuk demeden bir milleti kırımdan geçirmesine tepki göstermek ve Filistinlilerin yanında olduğunu göstermek için geldiğini kaydeden Mehmet Ali Şaşa, "Yapılan katliamlara sessiz kalmamak ve bir nebzede olsa katkıda bulunmak adına mitinge katıldım. Bugün Müslümanların birlik olması gerekir ama şimdiye kadar uykudalar, daha uyanmadılar. Kimseden ses seda yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir şeyler yapmak istiyor, oda tek başına ne edecek? İsteğimiz Müslümanlar gaflet uykusundan uyanıp birlik olsunlar ve bu zulmü durdursunlar." ifadesini kullandı. 

"Bu soykırımın bitmesini istiyoruz "

Mitinge katılmak için Sivas'tan geldiğini belirten Nigar Yıldırım, "Filistinli kardeşlerimizin kurtuluşu için sürekli dua ediyoruz. İnşallah faydalı bir miting olur. İnşallah İslam ülkeleri birlik olur. Bu soykırımı durdurur. Çok üzgünüm. Yapacak bir elimizden bir şey gelmiyor. Elimizden gelen Sivas'tan buraya gelmekti. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu soykırımın bitmesini istiyoruz." dedi.

"Dünyadaki bütün Müslümanların birlik olup Kudüs'e sahip çıkmaları lazım"

Dualarla, boykotlarla yapılan mitinglerle seslerini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Mevlüde Yılmaz, "İslam aleminin artık birlik olmasını istiyoruz. Dünyadaki bütün Müslümanların birlik olup Kudüs'e sahip çıkmaları lazım. Bu davamızı yerde koymamamız lazım. Dünya Gazze'de katledilen insanlara göz yumuyor. Buna karşı çıkmamız lazım." diye konuştu.

"Artık çocuklar ölmesin!"

Dünyanın bu soykırıma sessiz kalmaması gerektiğini belirten Mehmet Dede, artık çocuklar ve insanların ölmmesi, yapılan soykırıma dur demek ve tepkilerini ortaya koymak için  geldiklerini söyledi.

"Allah'u Teala İslam aleminin birlik ve beraberlik şuurunu canlandırsın"

İslam aleminin birlik şuurunu canlandırmak için bu tür etkinliklere katıldığını ifade eden Mehmet Ali Yetiş, "Allah'u Teala İslam aleminin birlik ve beraberlik şuurunu canlandırsın. Küffara karşı dirilişe geçmeyi nasip eylesin İnşallah. Bugün Müslümanlar olarak Gazze'ye bizzat gitme imkânımız yok. En azından dünyaya, küffara birlik ve beraberliğimizin olduğunu göstermek için buradayız. İnşallah bu ruh, küffarın yaptığı zulmü engeller." dileğinde bulundu.

"Siyonistler öyle bir lanetli kavim ki onlara karşı sürekli tedbirli olmak lazım"

İşgalci siyonistleri lanetlemek için mitinge katıldığını kaydeden Mehmet Akkuş, "işgalcileri lanetlemek, Müslümanların birlik ve beraberliği için geldik. Müslümanların artık birlik olmaları ve gerçek kardeş olmaları lazım. Şu anda burada toplanmamız belki yapılan zulmün önüne geçmez ama Müslümanların birlik ve beraberliği için önem arz ediyor. siyonistlere karşı da sürekli tedbirli olmak lazım. Çünkü lanetli bir millettir." diye konuştu.

"Filistinli çocuklar artık ölmesin ve bu soykırım bitsin"

Çocuklardan Tuana Ecmel Dede ile Hüseyin Siraç Güleç ise Filistin'in özgür olmasını desteklemek için geldiklerini dile getirerek, zulmün artık son bulmasını ve çocukların ölmemesini istediler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir