• DOLAR 32.564
  • EURO 35.246
  • ALTIN 2467.586
  • ...
SON DAKİKA
Cizre Kaymakamlığına Ahmet Vezir Baycar atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazete' de Cumhurbaşkanı Atama Kararları yayımlandı. Birçok ildeki kaymakamların da görev yerleri değişti. Bazı kaymakamlar ise vali yardımcılıkları görevlerine getirildi.

Resmi Gazetede Kaymakam ve vali yardımcıları atamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı. İller İdaresi Genel Müdürlüğüne Atanan Nazlı Demir'in yerine 2024 yılında Yılın en Başarılı idarecisi seçilen Kastamonu'nun İnebolu ilçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar atandı.

İller Dairesi Genel Müdürlüğüne atanan Cizre Kaymakamı Demir yayınladığı veda mesajında, "2024 yilı Mülki idare Amirleri Atama  Kararnamesi ile Bakanlığımız iller idaresi Genel  Müdürlüğüne Daire Başkanı olarak atanmış  bulunmaktayım. Beni bu göreve layık gören başta Sayın Bakanımız olmak üzere meslek büyüklerime çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.  2 yıl boyunca büyük bir özveri ile görev  yaptığım, gönül bağı kurduğum Cizre'me veda  edecek olmanın hüznü ile devletime ve  milletime yeni bir kademede hizmet edecek  olmaktan çok büyük bir şeref duyuyorum.  Tüm Cizreli hemşerilerime teşekkür ediyor;  dostluğumuzun kardeşliğimizin baki kalacağının ve Cizre için üstüme düşen bir görev olduğunda elimden gelenin fazlasını yapacağımın bilinmesini istiyorum.  Benden bayrağı devralacak olan kıymetli meslektaşım, kardeşim Ahmet Vezir Baycar'a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Ahmet Vezir Baycar kimdir?

 1986' da Siirt'in Tillo ilçesinde doğdu. İlköğretim eğitimini burada, lise eğitimini Siirt merkezde tamamladı. 2004 yılında Dumlupınar Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 2008 yılında üniversiteden bölüm birincisi olarak mezun oldu. 2010-2012 yılları arasında Maliye Bakanlığı bünyesinde Vergi Müfettiş yardımcısı olarak çalıştı. 2012 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı sınavı kazanarak Siirt Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine intisap etti. Adaylık süresince; çeşitli eğitim ve görevlerin yanı sıra 2013 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle İngiltere' de yabancı dil eğitimi ve yurtdışı stajı maksadıyla gönderilip "University of Liverpool" da İngiliz dili ve idari sistemi hakkında eğitim ve incelemelerde bulundu. Eylül 2014 tarihinde Tokat'ın Pazar ilçesine akabinde de Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine Kaymakam vekili olarak atandı. 07.12.2015-03.06.2016 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kaymakamlık kursunu başarı ile tamamladı. Kaymakam Baycar, evli ve bir çocuk babası olup iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir