• DOLAR 32.573
  • EURO 35.262
  • ALTIN 2469.605
  • ...
Batı Şeria'da gizli plan!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İşgal basınında yer alan haberlere göre, Dini Siyonizm Partisi'nin bir etkinliğinde konuşan aşırı sağcı bakan geçen hafta yasa dışı beş yerleşimde ileri karakola izin verilmesini, çeşitli ülkeler tarafından alınan tek taraflı tedbirlere yönelik bir tepki olarak tanımladı.

Filistin devletinin işgal rejiminin  varoluşuna bir tehdit olduğunu ileri süren Smotrich, ana planlarının bir devlet kurulmasını engellemek olduğunu söyledi. Faşist bakan Smotrich, Hamas'ın Gazze Şeridi'ne yeniden hakim olmasının engellenmesi için burada bir işgalci  askeri hükümeti kurulması talebinde de bulundu.

Smotrich, 9 Haziran'da bir grup yerleşimciyle yaptığı toplantıda şunları söyledi:

"Benyamin Netanyahu hükümeti, Batı Şeria'yı resmi olarak ilhak etmekle suçlamadan, İsrail'in Batı Şeria üzerindeki kontrolünü geri dönülemez biçimde güçlendirmek için Batı Şeria'yı yönetme biçimini değiştirmeye yönelik gizli bir plan içinde. ''

Smotrich, bu planın asıl amacının Batı Şeria'nın Filistin devletinin parçası olmasını engellemek olduğunu vurguladı.

Sızdırılan kayıtlardan, Smotrich'in Batı Şeria'nın kontrolünü yavaş yavaş  işgal ordusunun elinden alıp kendi komutası altında çalışan sivil çalışanlara devretmeye yönelik net bir plan geliştirdiği ve bazı yetkilerin halihazırda sivillere devredildiği anlaşılıyor.

"Ayrı bir sivil sistem oluşturduk ama aynı zamanda hükümet Savunma Bakanlığı'nın sürece müdahil olmasına izin verdi, böylece dünyaya ordunun Batı'daki yönetimin merkezinde olduğu algısı oluştu. Böylece kimse bizi ilhak etmekle suçlamadan Batı  suçlamadan Batı Şeria'yı yutmak kolaylaşacak'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir