• DOLAR 32.582
  • EURO 35.262
  • ALTIN 2466.826
  • ...
Diyanet-Sen'den Tanal'a tepki: Tanal'ın tavrını kabul etmiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Müftüsünün yolunu kesen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’a Diyanet camiasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı M. Hadi Gündüz, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa İl Müftüsünün yolunu kesen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’a sert tepki gösterdi.

 İl Müftüsü Tolan’ın yolunu kesen Tanal’ın nezaket kurallarının dışına çıktığını ifade eden Gündüz, "Şanlıurfa milletvekili Sayın Mahmut Tanal bugün belediye çalışmaları ile ilgili bir ziyaret nedeniyle gittiği bölgede içinde kim olduğunu umursamadan bugün açılan yaz Kur'an kurslarını denetlemeye giden İl Müftümüz Ramazan Tolan Bey'in aracının önünü on kadar kişi ile kesmiş. Müftü beyi tanımadan araçtan inmesini istemiş ardından din ve diyanet görevi olmayan bir dere ıslahı çalışması için hesap sormaya çalışmıştır. Bunu yaparken de asgari nezaket kurallarının dışında hareket etmiş, işi hakarete kadar vardırmış ve bunu da sosyal medyasında paylaşmıştır." diye konuştu.

"Kimse şovla, şovmenlikle il müftülüğümüze ve müftümüze tavır alamaz"

"Diyanet’in ve müftülüğün görevleri ile alakalı olmayan bir durumdan dolayı böylesi bir tavırla tahkir etmek kabul edilebilir mi?" diye soran Gündüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlimize geldiği günden bu yana cami ve din görevlisinin sorunlarıyla azami derecede ilgilenen, görev saati dinlemeden çalışan müftümüz yalnız değildir. Deprem süreci boyunca sokakta görevliyle yaşayan bir müftü; ili ve bu ilin görevlilerinin sorunlarının çözümü için durmadan mücadele eden bir amire yönelik hele de diyanetin ve müftülüğün görevleri ile alakalı olmayan bir durumdan dolayı böylesi bir tavırla tahkir etmek kabul edilebilir mi? İşte bizde Diyanet-Sen Şanlıurfa şubesi olarak diyoruz ki bu tavrı kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın vekil, yaptığınız işi şık buluyor musunuz? Size böylesi bir tavırla yaklaşılmasını kabul edebilir misiniz?"

"Tanal’ı, il müftümüz ve diyanet camiasından özür dilemeye davet ediyoruz"

Şanlıurfalı din görevlileri olarak Mahmut Tanal’ın il müftüsüne karşı yapmış olduğu bu tavrı kabul etmediklerinin altını çizen Gündüz, "İl müftümüz sahipsiz değildir. Sayın Tanal’a tavsiyemiz artık bu tavırlarından vaz geçsin. Kimse şovla, şovmenlikle il müftülüğümüze ve müftümüze tavır alamaz; almamalıdır. İldeki temizlik ve belediye çalışmaları için de adres bellidir. Sayın vekil gider belediyecilikle ilgili hesabını (varsa) belediyeden sorar. Elma ve armutları birbirine karıştırmamayı sayın vekilimize hatırlatırız. Şehrin bu kadar sorunu varken böyle bir şeye kamaralar önünde tevessül etmek size hiç yakışmamıştır. Sayın vekilim, eğer bu camiaya hizmet etmek istiyorsanız ve sorunları çözmek istiyorsanız depremde hasar gören ibadet edilemeyecek durumda olan camilerimiz ve Kur'an kurslarımıza el atın, imam hatip ve müezzin kayyımlarımızın kötü derecede olan lojmanlarının yapılması için destek olun. Diyanet işleri başkanlığına bağlı biz görevliler olarak Sayın İl Müftümüz Ramazan Tolan'a karşı yapmış olduğunuz bu davranışınızdan dolayı başta il müftümüz ve diyanet camiasından sizleri özür dilemeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir