• DOLAR 32.567
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2463.581
  • ...
Netanyahu fikrini değiştirdi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Netanyahu , geçen hafta Kanal 14'e "orada bir Filistin devletinin kurulmasına izin vermeyeceğini" dedi ve , Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'ni yönetmesi fikrini kamuoyu önünde reddetmeye devam etti. 

Netanyahu ayrıca, "yerel Filistinlilerden oluşan bir sivil yönetim kurmak istiyoruz. Bunun bölge ülkelerinden de destek alacağını umuyoruz" dedi.

Ancak The Times'a konuşan iki siyonist yetkili ve ABD'li bir yetkili, Netanyahu'nun üst düzey yardımcılarının, işgal rejiminin  savaştan sonra Gazze'deki işleri yönetmek için "yerel Filistinlilere" güvenmek istemesi halinde Filistin Yönetimi ile bağları olan kişilerin tek geçerli seçenek olduğu sonucuna vardığını doğruladı. 

Siyonist bir güvenlik yetkilisi, "yerel Filistinliler" ifadesinin Filistin Yönetimine mensup olanları ifade ettiğini söyledi.

İkinci bir siyonist  yetkili ise şöyle konuştu: "Netanyahu'nun ofisi, 7 Ekim'deki Hamas saldırısını henüz kamuoyu önünde kınamayan Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi ile halihazırda Filistin Yönetimi'nin parçası olan alt düzey yetkililer arasında ayrım yapmaya başladı.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir