• DOLAR 32.557
  • EURO 35.205
  • ALTIN 2468.435
  • ...
İki bakan istifa etti: Kabine'de iki değişiklik! İşte yeni isimler...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Aydın

Özhaseki'den boşalan koltuğa daha önce de aynı görevi yürüten Murat Kurum, yeni Sağlık Bakanı ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurması ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da istifa edeceği yönündeki söylentiler sonrası, iki bakanın yerine gelen isimler belli oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, sağlık sorunları sebebiyle görevi kendi dileğiyle bırakmak istediğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bugün arz ettiğini bildirdi. Bakan Özhaseki, "Üstlendiğim kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim." ifadelerini kullandı. 

Özhaseki'den boşalan koltuğa daha önce de aynı görevi yürüten Murat Kurum getirildi. Yeni Sağlık Bakanı ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu oldu. 

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Bakan Memişoğlu, X üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanı' mıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle."

BAKAN KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum X üzerinden ilk açıklamasını yaptı. Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır.

Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir