• DOLAR 32.554
  • EURO 35.163
  • ALTIN 2463.58
  • ...
Hürrem Çavuş Camii Yaz Kur'an Kursunda örnek olmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl yüzlerce öğrencinin kayıt yaptırıp, eğitim aldığı Hürrem Çavuş Camii Yaz Kur'an Kursu, 4-18 yaş arasında öğrencilere elifba, Kur'an eğitimi, ezber, temel dini bilgiler ve namaz eğitimi gibi birçok alanda eğitim veriyor.

Öğle namazını cemaatle kılarak derse başlayan öğrenciler, yürüme mesafesinde bulunan Fatih Neslişah İmam Hatip Lisesi'ne giderek Kur'an dersi, temel dini bilgiler ve diğer eğitimlerini alıyor.

Okulda yaş ve eğitim durumlarına göre sınıflara ayrılan öğrenciler, 16.30'a kadar devam eden derslerle manevi eğitim alıyor.

Kur'an kursuna kayıt yaptıran tüm öğrencilere caminin isminin yer aldığı tişört ve eşarp hediye ediliyor. Haftanın 5 günü devam eden eğitimlerde, öğrencilere çikolata, meyve suyu ve dondurma gibi çeşitli ikramlar yapılıyor.

"Sezon sonuna kadar sayımızın 600 ile 700 öğrenciye ulaşmasını bekliyoruz."

27 yıldır bu aynı camide görev yaptığını söyleyen camii imamı Metin Kaçar, "Elhamdülillah yaz tatilleri her yıl coşkuyla geçiyor. Son 10-15 yıldır ise 'Bed'-i Besmele ile Âmin Alayı' tertip ederek bu programları yapmaya gayret ediyoruz. Bu senin de güzel coşkuyla başlayalım. Çocuklarımız Kur'an'ın farkındalığının farkında olsun ve Kur'an eğitiminin önemini fark etsinler diye yine bugün 'Bed'-i besmele Âmin Alayı' ile programımızı başlatacağız. Biraz sonra Mehter eşliğinde, at üstünde Kur'an eğitimi alacak olan öğrencilerimiz ve aileler ile birlikte mahallede yürüyüş düzenleyip açılış programı yapacağız. Programdan sonra çocuklarımıza pamuk şekeri, patlamış mısır, Osmanlı macunu gibi hediyelerimiz olacaktır. Bu hediyeler sadece başlangıçta değil, kurs bitimine kadar her gün çocuklarımıza kek, dondurma ve çeşitli ikramlar vereceğiz. Bugün kursumuzun birinci günü elhamdülillah 450 tane kayıt var. Sezon sonuna kadar bunun 600 ile 700 arasına ulaşmasını bekliyoruz."dedi

Kur'an kursları ile ilgili konuşan Fatih Müftüsü Hüseyin Baş, "Bugün Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanımızın başkanlığında Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz yaz Kur'an kursları açılışlarını yaptı. Bizler de İlçelerde Kur'an kurslarımızın başlangıcı için programlar icra ediyoruz. Fatih Müftülüğü ile beraber Hürrem Çavuş Camii'nde yapılan bu güzel etkinlik ile yaz Kur'an kurslarımızı başlatmış oluyoruz." şeklinde konuştu (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir