• DOLAR 32.553
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2466.766
  • ...
Umut Kervanı'ndan evlenecek çiftlere destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl il gezerek projenin detaylarını anlatan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Van’da da çeşitli ziyaretler yaparak istişarelerde bulunacak.

Hazırlanan projeye ilişkin açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, ziyaret ettiği iş adamlarının desteğiyle ekonomik anlamda zorluk çeken adaylara yardımcı olacaklarını söyledi.

Aile kurumunu çok önemsediklerini belirten Elibüyük, kentte yapacakları ziyaretlerle projelerini anlatıp destek isteyeceklerini dile getirdi. Elibüyük, “Kurban Bayramı çalışmalarımızı bitirdikten hemen sonra yurt geneli ziyaretlerimize başladık. Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman’la başlayan yolculuğumuzun ilk etaptaki son halkası Van. Van’da bugün planlanan programlarımız var. Burada iş dernekleriyle, iş insanlarıyla, kanaat önderleriyle bir araya geleceğiz. Bu yolculuğumuzun, hikayemizin özel bir anlamı var. ‘Huzura Adım’ adı altında Türkiye’de başlatmış olduğumuz projemizi hayata geçirmek için il il geziyoruz. 2024’ün hemen başında hedef olarak koyduğumuz 100 ihtiyaç sahibi genç kardeşimizi evlendirme projemizi aslında Gazze katliamlarıyla beraber bir müddet rafa kaldırmıştık. Projemizi gerçekleştirmek adına ilk 6 ayın ardından sahaya indik.” dedi.

“İlk hedefimiz 100 çifti evlendirmek”

2024 yılı sonuna kadar 100 çifti evlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Elibüyük, “İlk etapta 2024 hedefimiz 100 tane ihtiyaç sahibi genç kardeşimizi evlendirmek, evliliklerine katkı sunmak. Burada 5 ana ihtiyaç maddesi belirledik. Yatak Odası takımı, koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın olmak suretiyle genç kardeşlerimize bunları hediye edeceğiz. Bunlar tabi bir havuz sisteminde toplanıyor. İş adamlarımıza gidiyoruz, projemizden bahsediyoruz. Projemiz sadece bağış yöntemiyle değil iş adamlarımızı ve diğer sivil toplum kuruluşlarını da projenin bir parçası haline getirmek, süreç içerisinde beraber projeyi yürütme noktasında da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şuanda da yaklaşık 7-8 il ziyaretimizi gerçekleştirdik. Her il kendi projesini özel yürütüyor. Hayırseverlerin katkılarıyla beraber belirlenmiş olan ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin inşallah 2024’te düğünlerini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Tek kriter ihtiyaç sahibi olmak”

Yapılacak evlilik desteğinin tek şartının olduğuna dikkati çeken Erdal Elibüyük, “Vakıf çalışmalarında yürüttüğümüz gibi bir kere ihtiyaç sahibi olması lazım. Bunlar belirleniyor, bunlardan bir referans oluşturuluyor. Çünkü nihayetinde evlilik projesi noktasında bizim iş insanlarının getirmiş olduğu şartlı destekler de var. Ama bizim vakıf olarak belirlediğimiz tek kriter ihtiyaç sahibi olması. Üzerinde herhangi bir tapu kaydının, herhangi bir araç kaydının, aileden bir mal varlığının olmaması gerekiyor. Zaten şuanda bunlar hemen hemen belirlendi. Başvurular doldu diyebilirim. İlk etapta 2024’te bu projeyi gerçekleştirdiğimiz zaman eksiklikleriyle, fazlasıyla hedefi de büyüterek belki başka kriterler de ortaya koyarak 2025’e hazırlanmayı düşünüyoruz. Biz sonuç itibariyle genç kardeşlerimizin evliliğe ilk adım attıkları bu süreçte onların maddi anlamda yüklerini hafifletmek, hayata hazırlamak istiyoruz. Bu noktada ilerleyen zamanlarda evlilik okulları suretiyle genç kardeşlerimize evliliklerini daha mutlu ve huzurlu yürütebilmeleri için bir okul açmak suretiyle seminerler silsilesi de yol haritamızın içerisinde. İş insanlarımız bu projemize sıcak bakıyorlar, destek oluyorlar.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir