• DOLAR 32.559
  • EURO 35.17
  • ALTIN 2471.526
  • ...
İmam hatip öğrencisi Özcan, hocalarının desteğiyle Türkiye birincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 Haziran Pazar günü düzenlenen Liselere Giriş Sınavı'nın sonuçları 28 Haziran Cuma günü açıklandı. Sınavda 352 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de yapılan sınavlarda büyük başarı elde eden imam hatip okulları, adlarından söz ettirmeye devam ediyor.

İstanbul Tuzla'da Kocaeli sınırında bulunan ve son 7 yılda 5 Türkiye birincisi çıkarmanın yanı sıra çok sayıda da öğrencisinin iyi dereceler elde ettiği Muzafferda Güzide Pulur İmam Hatip Ortaokulu, başarısıyla göz dolduruyor.

LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde eden İsmail Furkan Özkan, başarısını öğretmenlerinin tavsiyesine uyarak düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

"Öğretmenlerimin tavsiyesine uydum"

Okulunun 5'inci sınıfının da 4'üncü Türkiye birincisi olan Özkan, "Öğretmenlerimin benim için tavsiye ettiği şekilde çalıştım. Onun dışında ekstra bir uygula olmadı. Ödevlerimi düzgün bir şekilde yaptım. Okulumuzun hazırladığı kurslara düzenli bir şekilde katıldım. Bunun dışında öğretmenlerimin bana verdiği tavsiyelere uydum. Stres ve dikkat hataları yapmamaya çalıştım. Bunun karşılığını da aldım." dedi.

"Ailemin ve okulumun gurur kaynağı oldum"

Sınava hazırlık sürecinde sosyal medya kullanmadığını, bunun yerine her akşam bir saat kitap okuduğunu belirten Özkan, "Sınavlarda yanlış yaptığım derslerden 40 soru çözüyordum. Dışarıya fazla çıkmıyordum. Bunun da bana olumsuz etkisi olmadı. Ailemin ve okulumun gurur kaynağı oldum. Bu çok güzel bir duygu." diye konuştu.

"Galatasaray Lisesi'ne gitmek istiyorum"

LGS'ye girecek olan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Özkan, "Öğrenci arkadaşlara tavsiyem; azimli ve disiplinli bir şekilde çalışsınlar. Öğretmenlerinin tavsiyelerine uysunlar. Disiplin her şeyin başlangıcıdır. Başarıyı size disiplin ulaştırır. Ben ilk önce Galatasaray Lisesi'ne gitmek istiyorum. O olmasa İstanbul Erkek Lisesi o da olmasa Kabataş Erkek lisesine gitmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"Okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür"

Tuzla'da sınıf öğretmenliği yapan İsmail Furkan Özcan'ın babası Hüseyin Özkan, "Bu yıl oğlum bize büyük bir guru yaşattı. Çok mutlu olduk ve gururlandık. Bunun için de öncelikle okul müdürümüz Gökhan Özocak, müdür yardımcılarımıza ve bütün öğretmenlerine yıl boyunca gösterdikleri emeklerinden ötürü büyük bir teşekkür borçluyuz. Bizim veli olarak katkımız minimum düzeydeydi. Bu başarıda en büyük pay okulun. İyi ki oğlum bu okulda öğrenim gördü."

Oğlunun imam hatipte okumasının başarısına da etki ettiğini belirten Özkan, oğlunun düzenli bir şekilde sınava hazırlandığını, sosyal medyada zaman harcamadığını, öğretmenlerinin desteğiyle başarı elde ettiğini ifade etti.

"7 yılda LGS'den 5 Türkiye birincisi çıkardık"

Gösterdiği başarı ile adından söz ettiren Muzafferda Güzide Pulur İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Gökhan Özocak, "Okulumuz Tuzla'da, Kocaeli sınırında, Şifa Mahallesi'nde bulunuyor. Sosyo-ekonomik olarak sıkıntılar yaşamasına rağmen son 7 yılda LGS'den 5 Türkiye birincisi çıkardık. Bu tip mahaleler için okulların başarısı çok önemli. Çünkü öğrencileri dershaneye göndermeden okul çalışmasıyla bu başarıları elde etmek çok güzel bir şey. Furkan ahlakıyla, azmiyle, çalışmasıyla örnek bir öğrenci. Türkiye birinciliğini fazlasıyla hak etti. Kendisini tebrik ediyorum. İnşallah güzel bir liseye gidip, arkadaşlarıyla beraber güzel bir hayata atılırlar." diye konuştu.

Okullarının yaptığı çalışmalarla öncü olduğunu vurgulayan Özocak, "Okulumuz uyguladığı kurs programı ile ciddi bir çalışma yapıyor. Güzel uygulamalarımız var. Öğrencilerimiz de 5 Türkiye birinciliğiyle bunu ortaya koydular." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir