• DOLAR 32.588
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2464.247
  • ...
Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrenciler: Hedefimiz Kur’an'ı ve Peygamber Efendimizin hayatını en güzel şekilde öğrenmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye’de 45 gün sürecek olan yaz Kur’an kursları, 1 Temmuz’da milyonlarca çocuğun katılımıyla başlayıp 16 Ağustos itibarıyla sona erecek. kursla ilgili İLKHA'ya duygularını paylaşan çocuklar, her yıl olduğu gibi birçok ibadet konularını ve Kur'an'ı Kerim'i öğrenecekleri ve bu hususta arkadaşlarına da tavsiyelerde bulunacaklarını vurguladı.

Mardin Şakir Nuhoğlu Camii İmam Hatibi Zekai Karaman, yaz Kur’an kursları kapandıktan sonra da gençlerin Kur’an’la, dini bilgilerle, camiyle buluşmaları için ellerinden geldiği çabayı göstereceklerini belirtti.

Karaman, “Kursumuzun ilk günü olması münasebetiyle 97 öğrencimiz kayıtlarını yaptırmış durumda. Peyder pey kayıt yapmak için gelen öğrencilerimiz olacaktır inşallah. Çocuklarımıza Elif- Ba, Kur’an Kerim, harf mahreçleri, itikat, İslami ilimler, edep ve terbiye üzerine çalışmamız olacaktır inşallah. Kursumuz 7 hafta sürecek, sabah saat 09.00 ila öğle 12-00’ye kadar derslerimiz blok şeklinde olacaktır. Her yıl olduğu gibi camimizde özellikle okul günleri çıkış saatlerinden sonra çocuklara ders veriyoruz. Yılsonuna kadar o çocuklara elimizden geldiği kadarı yardım etmeye çalışıyoruz.” İfadelerini aktardı.

Kur’an-ı Kerim’i eğlenerek öğrenmeye çalıştıklarını belirten Yusuf Ersöz, “Yaz Kur’an Kursuna ikinci kez katılıyorum. Geçen sene Kur’an-ı Kerim’e geçmiştim ancak bu yıl daha çok çalışacağım. Geçen yıl kursu çeşitli etkinliklerle geçirdik. Kur’an’a geçerken eğlenerek geçiyoruz. Ayrıca geçen sene Kur’an Kerim’e geçenlere çeşitli hediyeler takdim ediliyordu. Futbol, basketbol, yüzme, piknik ve benzeri etkinlikler yapılıyor arkadaşlarımızla beraber katılıyoruz. Hedefim Kur’an-ı Kerim’e geçmek, abdest alıyorum, günde 5 vakit namazımı düzenli kılmak istiyorum.’’ şeklinde konuştu.

Yaz kursunda hedefinin hafız olmak istediğini ifade eden Tekin Muratoğlu, “Geçen sene de Kur’an Kursuna gelmiştim.  Şuan Elif-Ba dersini alıyorum. Kur’an-ı Kerim’e de geçmek istiyorum. Hedefim Kur’an-ı hatmetmek, hafız olmak. Bu yönde çabalıyorum, çalışıyorum. Hocalarımızın sayesinde Kur’an-ı hatmetmek için daha çok çalışıyorum. Arkadaşlarım da Kur’an okumak istiyor.’’ dedi.

İbadetler noktasında birçok konuyu öğrenmeye çalıştıklarını aktaran Büşra Akdeniz, “7’nci Sınıfa gidiyorum, 13 yaşındayım. Ben buraya Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için geliyorum. Her yıl her zaman geliyoruz. Burada çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Peygamber efendimizin güzel ahlakını öğreniyoruz. Elif-Ba’yı, sureleri, oruç tutmayı ve namaz kılmayı öğreniyoruz. Yılsonunda da çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Fatiha suresini, Ayet el-kursi ve Nas suresini ezberledim. Ben buraya 2 yıldır geliyorum. Biz Peygamber efendimiz hakkında onun güzel ahlakını ve bize yaptığı fedakârlıkları öğrendik. Biz yol sonu kutlama yapıyoruz. Yüzme öğreniyoruz. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Geçen yaz Kur’an kursunda süreler ezberleyen Azra Bayhan, 5’inci sınıfa geçtim. 10 yaşındayım. Bu 5’inci kez buraya Camiye geliyorum. Şuan Kur’an’da 6’ncı cüzdeyim. Geçen seneden bu seneye Allah’ın emir ve yasaklarını, Peygamberimizin güzel ahlakını, namaz kılmayı, oruç tutmayı öğreniyoruz. Onun dışında çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Yılsonu etkinlikleri ve yüzme öğreniyoruz. Fatiha, Nas ve Kafirun surelerini ezbere biliyorum. Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.’’ şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir