• DOLAR 32.582
  • EURO 35.104
  • ALTIN 2462.679
  • ...
Hacılar Mekke'den direk uçuşla Ağrı'ya indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

22 Mayıs'ta Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanından Mekke'de bulunan Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanına inen Ağrılı hacı adayları hac farizalarını tamamladıktan sonra yurda döndüler.

Sabah 04.30'da Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanından havalanan 156 hacıyı taşıyan uçak sabah saatlerinde Ağrı'ya indi.

Havalimanında gelen hacıları karşılayan Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak, Ağrı'dan toplamda 330 hacı adayının gidip dönüş yaptığını belirtti.

Hacılarının direk uçuşlar ile Ağrı'dan gidip tekrar dönüş yaptıklarını hatırlatan Şafak, "Allah'a Hamdolsun, hacı adaylarımız 22 Mayıs'ta buradan direk Medine'ye gitmişlerdi ve Medine'de 2 gün kaldıktan sonra Mekke'ye intikal etmişlerdi. Yaklaşık 40 günlük süre sonunda selametle memleketimize döndüler. Hacılarımız herhangi bir hastalığa yakalanmadan ve bir kayıp yaşanmadan selametle sevdiklerine kavuşmuş olmaları bizi sevindiren bir hadisedir. Elhamdulillah sıkıntısız bir şekilde hacılarımız bugün karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şafak, "Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu olarak bu sene biz 156 hacımızı hac ibadeti için gönderdik. 330 toplam hacımız vardı Ağrı'dan giden. Bunların bir kısmı çeşitli firmalar vasıtası ile vazifelerini yerine getirdi. Şuan 156 hacımız ve 6 din görevlimiz selametle yurda döndüler." dedi.

Hac farizalarını yerine getirdikleri için mutlu olduklarını belirten hacılar, herkesin bu duyguyu yaşamaları için dua etti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir