• DOLAR 32.577
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2463.113
  • ...
İstanbul’da camiler çocuk sesleri ile şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenimiyle beraber başta siyer olmak üzere ilmihal ve akide bilgilerini pekiştirmek, geleceğe inançlı gençler yetiştirmek amacıyla her yaz camilerde düzenlediği Kur'an kursu programları ile çocukları ve gençleri camilerle buluşturuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte 7 hafta sürecek yaz Kur'an kursları bugün itibariyle başladı.

İstanbul'da açılan ve yoğun ilgi gösterilen yaz Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an'ı Kerim, Siyer-i Nebi, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretilmeye çalışılacak. Camiler, bir buçuk ay boyunca çocuk sesleriyle şenlenecek.

Ellerindeki Kur'an'ı Kerim ve Elif Ba'larla camilerin yolunu tutan çocuklar, cami imamı ve kurs hocaları tarafından kursun girişinde güllerle karşılandı.

4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençlerin başvurabildiği kurslarda, başvurular 8 Temmuz'a kadar cami, kurs ve internet üzerinden yapılabilecek. Yaz Kur'an kurslarının 16 Ağustos Cuma günü sona ermesi planlanıyor.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bulunan Molla Hüsrev Camii'nde sabahın erken saatlerinden itibaren camiyi dolduran çocukların heyecanı görüntülere yansıdı.

“Parolamız: Oku, okut, sevdir”

Ülke genelinde bütün camilerde yaz Kur’an kurslarının başladığını belirten Molla Hüsrev Camii İmam Hatibi Osman Korkmaz, “Camilerimiz güller açtı, adeta gül koktu. Gençlerimiz, yavrularımız mutlu; bizlerde umutluyuz. Yaz Kur’an Kursu vesilesi ile evlatlarımız camilerimizi sevecek, onların gönüllerinde camii güzel bir yer olarak kalacaktır. Bu vesile ile Ümraniye Müftülüğü Molla Hüsrev Camii olarak yaz kursumuza şöyle bir parola ile başladık; oku, okut, sevdir. Bu parola çerçevesinde evlatlarımıza eğitim vermeye çalışacağız. Yaz Kur’an kursumuzu ve camimizi seven yavrularımız sene boyunca camimize gelerek, almış oldukları eğitimi daha da geliştirecek ve eksik kalanları tamamlayacaklar. Camilerimiz yıl boyunca sadece namaz kılınan yerler değildir. Camilerimizde; ilim, irfan ve etkinlikler yapılmaktadır. Bu etkinlikler vesilesi ile camilerimiz adeta bir arı kovanı gibi İslam’ın merkezi olma gayretindedir ve böyle olacaktır.” dedi.

“Evlatlarımız camiye değer ve kıymet verildiğini öğrenmelidir”

Camilere ve camilerde yapılan eğitimlere değer verilmesi gerektiğini dile getiren Korkmaz, “Evlatlarımız camiye değer ve kıymet verildiğini öncelikle anne, babasından öğrenmelidir. En azından onları elinden tutarak, camilerin görevlisine götürerek kayıtlarını yaptırsınlar ve biricik evlatlarını camilere gönül ferahlığı ile emanet etsinler. Değer verirsek, evlatlarımız bu değeri görecek ve onlar da camilerimize değer vereceklerdir. Yaz Kur’an kursuna bütün evlatlarımızı davet ediyorum, kayıtlarımız devam ediyor. Bu fırsatı kaçırmasınlar. Molla Hüsrev Camii’miz ve bütün camilerimiz onları yürekten bekliyor.” diye konuştu.

“Camimizi çok özlemiştim, artık camime kavuştum”

Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerden 12 yaşındaki Nazlıcan Çoban ise, “Burası benim hayalimdeki cami, burada arkadaşlarımla buluşabiliyorum. Yaz Kur’an Kursu kapandığında camimizi çok özlemiştim, artık camime kavuştum. Camimizin artık kış Kur’an Kursu da var, çok mutluyum. Burada olmaktan çok keyif alıyorum. Ben şu ana kadar 9 defa hatmettim. Hafızlık yapmayı düşünüyorum, çok ileri başarılar elde etmek istiyorum. Herkes gibi bende hafız olmak istiyorum. Bence Allah’a yakın olmak herkesin hoşuna gidiyor; benim gibi sizler de ilim öğrenmek istiyorsanız, camilere ve kurslara gidebilirsiniz. Burada olmaktan çok keyif alıyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir