• DOLAR 32.582
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2455.119
  • ...
Siirt'te Yaz Kur'an kursları coşkuyla başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz Kur’an Kursları dörder haftalık iki dönem şeklinde uygulanacak. Birinci dönem; 01 Temmuz-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında; ikinci dönem 29 Temmuz-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanında, öğrenme düzeylerine ve gelişim evrelerine uygun olarak temel düzeyde bilgi, bilinç ve beceri kazanmaları hedeflenen programla aynı zamanda sosyal, kültürel faaliyetler ve sportif etkinliklerle desteklenecek.

Yaz Kur'an kurslarında görev alan eğitmenler, çocuklara sevgi ve sabırla yaklaşıyor. Eğitimciler, çocukların eğitim sürecinde karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı oluyor ve onların her alanda başarılı olmaları için çaba gösteriyorlar.

4-6 yaş Kur'an eğitiminin çocukların zihinsel gelişimini destekleyerek, onlara farklı bir bakış açısı ve dünya görüşü kazandırdığını ifade eden Cemile Yıldız, bu yaş grubundaki eğitimin ileride çocukların daha başarılı bireyler olmalarına katkı sağlayacağını belirtti.

"İnanın, çocuklar bu yaşta aldıkları eğitimle ileride büyük başarılara imza atıyor"

1 Temmuz itibarıyla yaz Kur'an kursunun başladığını ifade eden Kur'an eğiticisi Yıldız, "Öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz. 4-6 yaş arası Kur'an eğitiminin ne kadar önemli olduğunu anne ve babalar mutlaka daha iyi biliyorlardır. Bizim 4-6 yaş Kur'an kursundaki avantajımız, hem dini eğitim hem de ana sınıf eğitimini bir arada vermemizdir. Yapılan araştırmalar, çocukların bu tür eğitimler aldıktan sonra ileriki hayatlarında çok daha başarılı olduklarını gösteriyor. Şu an bizim Kur'an eğitimi veriyor olmamız, çocukların Arapça öğrenmesi yani farklı bir dil öğrenmesi anlamına geliyor. Bu durum, çocuklara farklı bir bakış açısı ve dünya görüşü kazandırıyor. Çocuklar öğrenirken aynı zamanda zihnini de çalıştırmayı öğreniyor ve farklı bir perspektif geliştiriyor. İnanın, çocuklar bu yaşta aldıkları eğitimle ileride büyük başarılara imza atıyor." ifadelerini kullandı.

4-6 yaş Kur'an kursunun sadece dini eğitimle sınırlı kalmayıp, çocukların genel gelişimine katkıda bulunacak sosyal, fiziksel ve zihinsel aktivitelerle desteklendiğini ifade eden Yıldız, bu kursların çocukların küçük yaşta önemli beceriler kazanmalarını sağlarken, gelecekte daha başarılı bireyler olmalarına yardımcı olduğunu belirtti.

"4-6 Yaş Kur'an kursları dini eğitimin ötesinde gelişim fırsatları sunuyor"

4-6 yaş Kur'an kursu kayıtlarının dolmak üzere olduğunu hatırlatan Yıldız, "Kayıt yaptırmak isteyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Sabah ve öğle grubumuz mevcuttur. Burada sadece dini eğitim vermiyoruz. Sosyal aktiviteler yapıyor, çocuklarla kas ve el becerisi eğitimleri veriyoruz. Zekâ oyunları oynuyoruz, büyük bir salonumuz var, beslenme saatimiz mevcut. Her türlü desteğin yanında başarılı bir öğretmen kadromuz da var. Buradan tüm ailelere 4-6 yaş eğitiminin ne kadar önemli olduğunu söylemek istiyorum, mutlaka bu eğitimi almalılar. Nasıl bir tohum, fidan yetiştirirken iyi bir bakım yapıyoruz ve daha sonra ağaç olup güçleniyor; şu an 4-6 yaş Kur'an eğitimi de aynı bir fidanın yetiştirilmesine benzetilebilir. Çocuklarımız daha bir fidan iken Kur'an eğitimine başlatalım. Kayıtlar devam ediyor. Tüm halkımızı bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir