• DOLAR 32.577
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2457.66
  • ...
Hindistan'da nükleer olmayan en güçlü patlayıcı geliştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın nükleer olmayan en güçlü patlayıcıları arasında yer aldığı söylenen SEBEX 2'nin, topçu mermileri ve savaş başlıklarında, onlara fazladan ağırlık eklemeden yıkıcı güçlerini daha da artırdığı belirtiliyor.

The Economic Times'ın haberine göre , SEBEX 2'nin yeni formülasyonu Donanmanın Savunma İhracatını Teşvik Programı kapsamında test edildi ve kabul gördü.

Nagpur merkezli Solar Industries'in bir yan kuruluşu olan Economic Explosives Ltd tarafından toplam üç yeni patlayıcı formülasyonu geliştirildi.

Şirket yetkilileri, "Üç yeni patlayıcı formülasyonu, ateş gücünün ve patlayıcı etkisinin büyük ölçüde arttırılması nedeniyle silahlı kuvvetlerimiz için oyun değiştirici olabilir. SEBEX 2, şu anda mevcut olan herhangi bir katı patlayıcıdan çok daha güçlü bir patlama etkisi sağlayan yeni bir patlayıcı formülasyonudur." dedi.

Yetkililer, bir patlayıcının performansının TNT eşdeğerliğine göre ölçüldüğünü, TNT eşdeğerliği daha yüksek olan patlayıcıların daha fazla "ölümcül ve yıkıcı güce" sahip olduğuna dikkat çekti.

Economic Explosives Ltd şu anda daha da güçlü bir patlayıcı olan SEBEX-3'ü geliştiriyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir