• DOLAR 32.578
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2459.375
  • ...
Ağrı'da 1200 cami ve kursta yaklaşık 28 bin öğrenciye Kur'an eğitimi verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim öğrenim süreci başlayan Yaz Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an'ı Kerim, Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretilecek.

Ağrı'da başlayan Yaz Kur'an Kursları açılış programı Hacı Halis Ünsal Camiinde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programı Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak katıldı.

Açılış programı öncesi eğitim-öğrenim süreci ile ilgili İLKHA'ya konuşan İl Müftüsü Şafak, kursun 7 hafta süreceğini söyledi.

"Aileler bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım"

"Elhamdulillah yaz kurslarımız bugün başladı. 1 Temmuz'dan 16 Ağustos'a kadar toplam 7 haftalık bir süreç olacak inşallah." diyen Şafak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreç içerisinde öğrencilerimizin tatilde olduğu bilinci ile bütün cami ve Kur'an kurslarımızda müracaat eden bütün öğrencilerimize inşallah Yaz Kur'an Kursları eğitimini başlatıyoruz bugün. Saat 09.00 ile öğle namazından sonraya kadar haftanın 5 günü program olacak. Normalde 3 saat eğitim veriliyor ayrıca öğle namazı nedeni 1 saat o sürüyor. Böyle bir planlama yapıldı. Yaz Kur'an kursları öğrenme açısından önemli bir fırsat. Aileler bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Ağrı merkez kurslarımızda geçen yıl 7 bin 380 öğrencimiz eğitim gördü, il genelinde ise 27 bin 800 civarında öğrencimiz eğitim gördü. Bu yılda ortalama böyle bir rakam bekliyoruz. Bu yıl Ağrı merkezde 180 cami ve 70 tanede kursumuzda yaz Kur'an kursu verilecek. İl genelinde ise 1200 merkezde eğitim verilecek." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir