• DOLAR 32.576
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2461.186
  • ...
Aman dikkat! Sinsice bekliyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Kayseri’de Suriyeli olduğu belirtilen bir kişinin yine Suriyeli olduğu aktarılan bir çocuğa tacizde bulunması haberi üzerine şehirde ve sosyal medyada ırkçılar tarafından Suriyelilere karşı yine linç kampanyası başlatıldı.

Provokatif içerikli paylaşımlarla insanlar sosyal medyada üzerinden kışkırtıldı. Masum insanların evleri ve iş yerleri ateşe verildi. Suriyelilerin adının geçtiği her adli vakada olduğu gibi haklı-haksız, suçlu-suçsuz gözetilmeden insanlar bir kez daha hedef gösterildi.

Provokatörler için mesele taciz meselesi değildi. Mesele hedef gösterilen Suriyelilerdi.  Elbette suçlular hak ettikleri cezaları almalı. Suçlular cezalandırılmalı. Ama olaylarla ilgisi olmayanlar linç edilmemeli.

Sosyal medyada harlanan provokatif paylaşımlar ile halkı kirli emellerine alet etmek isteyenlere geçit verilmemeli. Yaşanan son olay, birilerinin ülkede kaos oluşturmak için beklediklerini bir kez daha gösterdi.

Başta Suriyeliler olmak üzere farklı İslam ülkelerinden Türkiye’ye gelmek zorunda kalan Müslüman kardeşlerimizin hedefe konmasına fırsat verilmemeli.

Bu ülkede Suriyelilere dönük yaşanan mide bulandıran suçlar karşısında sessiz kalanların, Suriyeli birinin münferit olarak işlediği suç karşısında taşkınlık yapması herkesi düşündürmeli.

Şu soruları da sormak gerekmez mi?

-2015 yılında bir çete tarafından uyuşturucu satmaya zorlanan Suriyeli Ali’nin eşine gözleri önünde günlerce tecavüz edenler kimlerdi?

-2018 yılında Sakarya’da Emani el-Rahmun’a tecavüz edip 10 aylık bebeği ile birlikte başlarını taşla ezenler kimlerdi?

-2021 yılında İzmir Güzelbahçe’de uyudukları sırada Suriyeli üç inşaat işçisini yakarak öldürenler kimlerdi?

Bu suçların failleri Türkiye vatandaşlarıydı. Tıpkı, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan'ın faili gibi…

Elbette bu acı olayların listesini uzatmak mümkün. Ancak dikkat çeken şu ki, yine Türkiye’de bu olaylar yaşanırken sokakları yangın yerine çevirmeye kalkmayanalar, "konu yeter ki Suriyeli olsun" dercesine sincice pusuda bekliyor.

Suriyelilere karşı işlenen suçlara neredeyse alkış tutacakların, Suriyelilerin karıştığı münferit olayları bir beka meselesi haline getirip başta Suriyeliler olmak üzere farklı ülkelerden gelmiş tüm masum insanları potansiyel suçlu göstermesinin amacı ne olabilir ki?

Bu soruyu hepimizin kendine sorması lazım gelmez mi?

Bu haberler de ilginizi çekebilir