• DOLAR 32.582
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2456.366
  • ...
Şifa müdürü serbest kaldı işgalciler birbirine girdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İşgalcinin bugün hapishanelerden bıraktığı 50 Filistinli arasında, Şifa Hastanesi'nin yöneticisi Muhammed ebu Silmiyye de var.

Hastane müdürü, 23 Kasım 2023 tarihinde işgal birlikleri tarafından gözaltına alınmıştı. Gazetecilere konuşan Ebu Silmiyye, işgal  hapishanelerindeki Filistinlilerin işkence gördüğünü, hastalara ilaç verilmediğini söyledi.

Faşist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Silmiyye'nin serbest bırakılmasını güvenlik ihmali olarak değerlendirip Savunma Bakanı Yoav Galant ile iç istihbarat servisi Şin Bet'in yöneticisi Ronen Bar'a ateş püskürdü.Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Galant ve Bar'ı durdurmasının vakti geldiğini söyledi.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Mahkumların serbest bırakılması kararı, Yüksek Mahkeme'de Sde Teiman gözaltı merkezindeki tutukluların tutulmasına karşı yapılan dilekçeyle ilgili tartışmaların ardından alındı" denildi. 

İşgal rejiminin Uzlaşma Bakanı Orit Struck, ''Acil kabine toplantısı yapılmasını ve bu alay konusunun durdurulmasını talep ediyorum, çünkü baskı araçlarımızın  tazminatsız olarak yayınlanması kabul edilemez.'' dedi. 

Ekonomi Bakanı Nir Barkat, '' Yaşananlar güvenlik sisteminde ciddi bir kusurdur ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır.'' ifadelerini kullandı. 

Savunma Bakanı Yoav Galant Ofisi'nden yapılan açıklamada ise ''Gözaltındaki güvenlik görevlilerinin serbest bırakılmasının sorumluluğu Shin Bet ve Cezaevi Hizmetleri'ne aittir ve bizim bu kararla hiçbir ilgimiz yoktur.'' ifadeleri kullanıldı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir