• DOLAR 32.581
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2458.516
  • ...
İşgalciler, Gazze Şeridi'nden 50 esiri aylar süren işkence sonrası serbest bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün sabah saatlerinde işgal kuvvetleri, çoğunluğu Kasım 2023'te esir alınmış Gazzeli 50 kişiyi serbest bıraktı.

İşkence ve kötü muamele gören Gazzeli esirler arasında Şifa Tıp Kompleksi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Silmiyye de vardı.

Serbest bırakıldıktan sonra açıklama yapan Ebu Silmiyye, işgal hapislerinde durumun trajik ve çok zor olduğunu vurguladı.

Ebu Silmiyye: "Hapishanelerin durumu trajik ve çok zor; esirlerin özgürlüğü için direnişten ve Arap halklarından kararlı bir söz gelmeli." dedi.

Esirlerin, işgalin başladığı 1948 yılından bu yana yaşamadıkları yiyecek ve içecek sıkıntısı, hakaret gibi çok zor koşullarla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Ebu Silmiyye, hapiste işkence altında şehit olan sağlık personelinin bulunduğunu kaydetti.

Kararlılık mesajları veren Ebu Silmiyye, "Allah'ın izniyle Gazze Şeridi'ni sıfırdan inşa edeceğiz, buradan esir alındığımız Şifa Tıp Kompleksi'ni de eski haliyle ve daha iyi bir şekilde restore edeceğiz." diye konuştu.

Serbest bırakılan bir diğer esir Farac El Samuni ise gazetecilere yaptığı açıklamada, serbest bırakıldığı sırada işgal hapislerindeki esirlerin, özellikle de Gazze'dekilerin trajik ve dayanılmaz koşullardan mustarip olduğunu söyledi.

Samuni, esirlerin gün boyu çeşitli işkence, taciz ve saldırılara maruz kaldıklarını, ayrıca aralarında çiçek hastalığı, uyuz ve diğer bulaşıcı hastalıkların yayıldığını belirtti.

İşgal, şu ana kadar Gazze'den esir aldıklarının sayısını açıklamayı reddediyor ve onlara karşı zorla kaybetme suçunu işliyor.

İşgal kuvvetleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Kudüs dahil Batı Şeria'dan 9 bin 450'den fazla kişinin yanı sıra binlerce Gazzeliyi ve 1948'de işgal edilen topraklardan yüzlerce Filistinliyi esir aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir