• DOLAR 32.554
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2441.288
  • ...
HÜDA PAR yetkilisinden Kayseri'deki vandallığa  sert tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, sığınmacılara yönelik saldırılara tepki göstererek provokatörlere karşı gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  şu ifadeleri kullandı;

''Kayseri’deki taciz iddiası ve tacizcinin gözaltına alınmasının akabinde, mültecilere yönelik yapılan bu saldırılar tam bir vandallıktır. Taciz ve tacizcilere yönelik etnik kökenine bakılmaksızın en sert tedbirlerin alınmasının ve faillerin en şedit cezalarla tecziye edilmesinin zaruri bir hal aldığı açıktır. Ancak Kayseri’de taciz olayı ile hiç bir ilgisi olmayanların evlerine saldırılmış, işyerleri ve araçları yakılmıştır. Mülteciler, bir kez daha kitlesel linç eylemlerine maruz kalmıştır. Her gün farklı bir bahane üretilerek bir yenisi ile karşılaştığımız bu ırkçı faşizan saldırılar asla kabul edilemez.

Mültecilere yönelik bu linç ve katliam girişimlerine karşı maalesef iktidar net ve kararlı bir tutum ortaya koyamamıştır. Adli ve idari merciler ise yeterli tedbirleri almaktan geri durmuş, failleri, provokatörleri ve azmettirenleri cezalandırmada yeterli aksiyonu almamıştır. Bu durum, içeride birileri adına hareket eden millet ve memleket düşmanlarını daha da cesaretlendirmiştir.

Giderek büyüyen mültecifobik bir durumla karşı karşıyayız ve kabartılan bu tür tehlikeli duygular yabancı düşmanlığını esas alan yerli tip bir ‘Dazlak kültürü’nün yeşermesine de zemin hazırlamaktadır.

Fazla geç olmadan nefret üreten mekanizmalara ve provokatörlere karşı bir an önce gerekli ve yeterli adli/idari önlemlerin alınması elzemdir. Aksi halde giderek kabaran ve karşısında hiçbir caydırıcı etken bulunmayan yabancı düşmanlığı çok daha vahim sonuçlar doğuracak, trajik manzaraların oluşmasına sebebiyet verecektir.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir