• DOLAR 32.547
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2442.48
  • ...
Şanlıurfa’da 24 mahalleye 28 ek trafo kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, yaklaşık 28 milyon TL tutarındaki yatırım çalışmasını, temmuz ayı içerisinde tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’daki enerji şebekesini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği 2 milyar TL'lik yatırımın ardından, bu yıl da 3.5 milyar TL tutarında yatırım yapacağını duyuran şirket, sıcak hava koşulları nedeniyle merkezdeki 24 mahallede 28 milyon TL tutarında ek trafo yatırımı yapma kararı aldı.

Kısa süre önce başlatılan ve temmuz ayı ortalarında tamamlanması planlanan bu yatırımlardan, Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerindeki mahalleler yararlanacak.

Obut, temmuz ayı ortalarında tamamlanması öngörülen ek trafo yatırımlarıyla ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi, bunun yanında yeni oluşan yerleşim yerlerinden gelen yeni bağlantı talepleri, tüketimde planlananın üzerinde bir talep oluşmasına yol açtı. Bu sebeple bazı trafoların yüklerinde ciddi artışlar yaşanmaya başladı. Bu durum ister istemez enerji arzının sürekliliğine de etki edebiliyor. Tüm bu gelişmeleri değerlendirerek merkez Eyyübiye ilçesine bağlı; Akşemsettin, Muradiye, Mance, Onikiler, Asya, Eyyüpkent, Şıh Maksut, Eyyüp Nebi, Dedeosman, Buhara, Hayati Harrani, Akabe, Batıkent, Haliliye ilçesine bağlı; İpekyol, Karşıyaka, Sancaktar, Konuklu, Ulubağ, Cengiz Topel, Yavuz Selim ve Karaköprü ilçesine bağlı; Esentepe, Karşıyaka, Çamlıyayla mahallelerine 28 adet yeni trafo kurma kararı aldık. Bu trafoların kurulumu için yaklaşık 28 milyon 792 bin TL tutarında bir yatırım başlattık."  (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir