• DOLAR 32.529
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2436.67
  • ...
Adıyaman Valiliği salgın iddialarını yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik, bazı sosyal medya hesaplarından, kentte salgın vakalarının arttığına yönelik asılsız paylaşımlar yapıldığını belirtti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün ilimizde bazı basın yayın organları, internet siteleri ve sosyal medyada yer alan, 'Hastanede ishal kusma vakası almış başını gidiyor, salgın tehlikesi var, bu vakalar neden artıyor, bunla ilgili bir araştırma yapıldı mı, salgın tehlikesi vatandaştan mı saklanıyor?' şeklinde gerçek dışı, spekülatif ve kötü niyetli yoruma dayalı haberle ilgili olarak;

Sağlık kurumlarına bulantı kusma, ishal ve karın ağrısı şikayetleri ile başvuran hastalar sürekli olarak yaş grubu, adres ve hastalık belirtilerinin başlangıç saati dikkate alınarak günlük olarak takip edilmektedir. 2024 Haziran ayı içerisinde İlimiz merkez ve ilçelerinde kusma ve ishalli hastalıklar ile ilgili salgın olarak tanımlanabilecek düzeyde bir artış söz konusu olmadığı gibi, önceki yıllardaki aynı döneme göre daha az vaka sayısı söz konusudur.

Durum böyle iken, kamusal sorumluluktan uzak bir anlayışla halk arasında korku, endişe ve panik yaratabilecek bu tarz bir açıklamayı herhangi bir somut bilgi, belge ve duyuma sahip olmadan yapmak ciddiyetten uzak bir yaklaşımdır.

Bundan sonraki süreçte Valiliğimizin ve ilgili kurumlarımızın, herhangi bir somut bilgi, belge ve kanıta dayanmadan toplumu korku ve paniğe sevk edebilecek bu tür paylaşım ve haberlere karşı her türlü idari ve hukuki yetkisini kullanacağının bilinmesi gerekmektedir."

 

 (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir