• DOLAR 32.571
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2434.398
  • ...
Peygamber Sevdalıları öncülüğünde binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu’nun öncülüğünde binlerce kişi, işgal rejiminin Gazze’de sürdürdüğü soykırımı tel'in etmek amacıyla bir protesto gösterisi düzenledi.

Şehzadebaşı Camii önünde bir araya gelen binlerce kişi, işgal rejimi aleyhine, HAMAS lehine sloganlar atarak, Beyazıt Meydanı’na kadar yürüdü.

Güzergâh boyunca yol, araç trafiğine kapatılırken; çevredeki vatandaşların da sessiz kalmayarak yürüyüşe destek vermesi ile katılımcı sayısının varış noktasına kadar sürekli arttığı gözlemlendi.

Yürüyüşün ardından Beyazıt Meydanı’nda Günay İşeri’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program başladı.

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İTTİHAD-UL ULEMA üyesi Molla Nizamettin Yaçin, bir konuşma gerçekleştirdi.

“Bu yılanlar, Osmanlıyı nasıl parçaladılarsa bizi tekrar parçalamaya çalışıyorlar”

İşgal rejiminin saflarına katılan Türkiye vatandaşlarını sert bir dille kınayan Yaçin, “İçimizde kimliğimizi taşıyan ve Türkiye vatandaşı olarak gözüken ama oraya giderek kardeşlerimizi öldüren caniler var. Bu yılanlar, Osmanlıyı nasıl parçaladılarsa bizi tekrar parçalamaya çalışıyorlar. Yetkililere sesleniyoruz; bunların cezalandırılması, buradan gidenlerin bir daha bu topraklara ayak basmamasını istiyoruz. Türkiye vatandaşı olup orada cephede ölen 64 alçak tespit edilmiş, yüzden fazla yaralı var. İçimizden giden Yahudileri tekrar içimizde istemiyoruz. Yahudiler bunu bilsinler, hiçbir yer onlar için emniyetli olmayacaktır.” dedi.

“1925’te Diyarbakır’da Şeyh Sait ve arkadaşlarını idama götüren yine bu siyonist zihniyetin adamlarıydı”

Molla Yaçin konuşmasının devamında, “1925’te Diyarbakır’da Şeyh Sait ve arkadaşlarını idama götüren yine bu siyonist zihniyetin adamlarıydı. Bu zemini hazırladılar ki hiç kimseden gık çıkmasın ve kardeşlerimizi orada yok etmeye çalışsınlar. Allah her şeye kadirdir. Hiç kimse Allah’ın yapmış olduğu plan ve programı iptal edemez; onlar planlar hazırlıyorlar, Allah’ta planlar hazırlıyor. Biliniz ki; şeytanlar ve şeytanlaşmış insanların yapmış olduğu plan ve programların hepsi akamete uğramaya mahkumdur ve yok olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Siyonist işgalciler güçlü değildir, onları güçlü gösteren Müslümanım diyen gaflet içindeki insanların halidir”

Yapılan konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları ve Kudüs Platformu adına basın açıklamasını okuyan Fahrettin Turan, “Bilinsin ki siyonist işgal rejimi, ABD ve bilumum siyonist firmaların ürünlerini boykot etmeyenler, onların ürünlerini tüketenler zalimlere meyletmiştir. Ey bu durumda bulunan insan! Gafletten uyan, katliamcı siyonist ve ABD’nin çemberinden çık. Aksi halde muhakkak akıbetin zelil olacaktır. Kafir ve zalim siyonist işgalciler, güçlü değildir; onları güçlü gösteren Müslümanım diyen gaflet içindeki insanların halidir. Rabbimiz Allah uyarıyor: ‘Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse muhakkak ki o da onlardandır.’ Müslümanlar kardeştir. Zalim, soykırımcı Siyonistlerin zulmüne karşı, Müslüman kardeşini yalnız bırakmana sebep nedir?” diye belirtti.

“Çocukların, kadınların, annelerin, babaların, torunların ölümleri-katledilmeleri normal görülmemelidir”

Turan, “Siyonist işgalciler ve haydut ABD’yi boykot etmeni engelleyen nedir? Gazze halkı ve İslami direnişi, tüm Müslümanlar ve insanlık ailesinin her onurlu ferdi tarafından desteklenmeye, sahiplenilmeye devam edilmelidir. Siyonist-emperyalist vahşet, mahkûm edilmelidir. Her platformda gündem edilmelidir. Çocukların, kadınların, annelerin, babaların, torunların ölümleri-katledilmeleri normal görülmemelidir. Bu vahşete karşı tanıklık eden insanların suskunluğu onlar için vicdani ölüm ve fikri köleliktir. Soykırımlara, katliamlara karşı dini, mezhebi, etnik, cinsiyet, aidiyet, mensubiyet farkı gözetmeden her tür tepki ortaya konmalıdır. Güney Afrika, Kolombiya, Venezuela, Türkiye, İspanya gibi ülkelerin tutum ve tavırları önemlidir ve bu gibi ülkeler, ortak platformlar ile daha etkin roller almalıdır. Zira örgütlü kötülüklere karşı birlikte hareketle sonuç alınır.” şeklinde konuştu.

“Gazzeli kardeşlerimizin ölüm fermanı anlamına gelen kıtlık ve açlığa karşı vicdan sahibi devletler harekete geçmelidir”

7 Ekim’den bu yana işgalci siyonist çeteler ve çete başı Netenyahu emrindekilerin eliyle yaklaşık 40 bin masum insan katledildi şeklinde konuşmasını sürdüren Turan, “Refah sınır kapısı işgal edildi. İşgalin ardından Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasına engel olundu. 2 milyon Gazzeli kardeşimizin ölüm fermanı anlamına gelen kıtlık ve açlığa karşı vicdan sahibi devletler harekete geçmelidir. Gazze’nin can damarı hükmündeki Refah sınır kapısının açılması için BM, İslam İş Birliği Teşkilatı ve diğer duyarlı ülkeler, Mısır üzerinde baskıları artırmalıdır. Gazze’deki katliamlar ve bombardımanlar nedeniyle büyük bir insani felaket yaşanmaktadır. İnsanlık bu kadar zelil ve rezil olmamıştır. Askeri durum ve ateşkes süreci dışında kesinlikle Gazze’ye su, gıda, sağlık ürünlerinin girişleri sağlanmalıdır. Katil siyonist işgal rejimi, her türlü hukuki yaptırıma maruz bırakılmalıdır. Siyonist çeteler, Gazze’nin yanında Lübnan ve diğer Müslüman topraklara karşı eylemlerden sakınmalıdır. Aksi halde siyonist terör rejimine karşı fikriyatına bakmadan tüm silahlı direniş unsurları ve hazırım diyen Afganistan İslam Emirliği gibi güç unsurları ortak bir mekanizma ile siyonist-emperyalist kötülüğe karşı mukavemet etmelidir.” dedi.

“Siyonist terör rejiminde ciddi çatlaklar yaşanmaktadır; elebaşı Netenyahu zelil olmuştur”

Başta HAMAS ve Kassam Tugayları olmak üzere İslami direnişin ortaya koyduğu mücadele ile dünyada oluşturulan MOSSAD terör şebekesi algısının yerle bir edildiğini hatırlatan Turan, “ABD ve birçok Avrupa devletini arkasına alan siyonist işgal rejimi, aylardır Hamas ve diğer Müslüman cemaatlere karşı en azgın saldırılarına rağmen başarılı olamadı. Gazze halkı ve İslami direnişi bu akıllara durgunluk veren muazzam direnişiyle kazanacak ya da insanlık ailesinin diğer unsurlarının müdahalesiyle netice başkalaşacaktır. Siyonist terör rejiminde ciddi çatlaklar yaşanmaktadır; elebaşı Netenyahu zelil olmuştur. Dünyanın en güçlü istihbarat gücü, askeri gücü, ekonomik ve psikolojik savaş gücüne sahip işgalci rejimin düştüğü durum, rezilliktir, mağlubiyettir. Kuvvet ve sayıca nice az topluluklar çok olanları mağlup etmiştir. Tıpkı Bedir'de olduğu gibi. İnşallah Gazze, Kudüs ve Filistin'in her karış toprağı HAMAS'ın ve direniş gruplarını galibiyetiyle sonuçlanacaktır. Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir