• DOLAR 32.597
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2438.051
  • ...
PKK'nin camide katlettiği 10 Kürt Müslüman için anma programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Kırsal Yolaç Mahallesi'nde 26 Haziran 1992 tarihinde camide PKK tarafından vahşice katledilen, aralarında çocukların da olduğu 10 Kürt Müslüman, şehadetlerinin 32'nci yıldönümünde rahmetle anıldı.

Susa Cami Şehitleri başta olmak üzere, Türkiye ve dünyadaki İslam şehitlerinin posterlerinin asıldığı alanı ziyaret eden vatandaşların duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

Susa-Der tarafından düzenlenen anma programına katılanlara şehitlerin hayatı anlatıldı, katliamının gerçekleştiği Susa Camiinde katliam günü ve gecesi cereyan eden olaylar aktarıldı.

Susa Şehitleri Anma Programına katılan binlerce kişi, Susa şehitlerini bir kez daha hayırla yad ederken katillerini ise lanetle andı.

Burada kılınan ikindi namazının ardından program Yasin-i Şerif ile başladı.

Ses sanatçılarının şehitlere ithafen bestelenen ilahilerini seslendirmelerinin ardından devam eden programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Beşir Varol, önemli mesajlar verdi.

Molla Beşir Varol

"Allah dünya hayatını imtihan yeri kılmıştır"

Allah'ın kâinatı insan için, insanı ise kendisine kulluk yapsın diye yarattığını belirten Varol, "Allah hayatı iki merhale yapmıştır. Bunlar dünya ve ahiret merhaleleridir. Allah dünya hayatını imtihan yeri kılmıştır. Rabbimiz ahiret hayatını da mükâfat veya ceza yeri yapmıştır. Bugün dünyada ne ekmişsek yarın ahrette onu biçeceğiz. İmtihan yerine gelsin diye Rabbimiz insana irade vermiştir. İnsan isterse bu iradesini hayırdan yana isterse de şerden yana kullanabilir." dedi.

"Allah kâfirlere karşı cihadı farz kılmıştır"

Kimi insanların Rablerine iman edip iradelerini hayırdan yana, kimi insanların da iradelerini küfürden, sapkın yoldan yana kullandıklarına işaret eden Varol, "Bu şekilde insanlar iki sınıf olmuşlar. Bir sınıf Müslüman, bir sınıf da kâfirdir. Müslüman olanlar Allah'a teslim olmuşlardır. Kâfirler ise Allah'ın emirlerine muhalefet etmişlerdir. Bunlar kâfirlikle de yetinmeyip şeytan olmuşlardır. Bu insanlar kendileriyle birlikte etraflarındaki insanları da küfre sürüklemek istiyorlar. Hatta bunun için zor kullanıyorlar ki insanları Allah'ın yolundan döndürmek istiyorlar. Allah'ta müminler dinlerini rahatça yaşayabilmeleri için kâfirlerle cihat etmelerini farz kılmıştır." diye konuştu.

"İslam şehitlerinden yana saf tuttuk, hainlerden yana değil"

Cihadın, hak ile batıl mücadelesinin Habil ile Kabil'den başladığını vurgulayan Varol, şöyle devam etti:

"Allah'a hamd olsun ki bizler Habil'den yana saf tuttuk, Kabil'den yana değil. Allah'a hamd olsun ki bizler enbiyadan yana taraf tuttuk, Firavun ve Nemrut'tan yana değil. Allah'a hamd olsun ki sahabeyi kiran tarafında yana saf tuttuk, Ebu Cehil, Ebu Leheb'lerden yana değil. Allah'a hamd olsun ki evliyalardan yana saf tuttuk, Allah düşmanlarından yana değil. Allah'a hamd olsun ki bizler İslam'dan yana taraf tuttuk. Allah'a hamd olsun ki İslam şehitlerinden yana saf tuttuk, hainlerden yana değil. Bu büyük bir nimettir."

"İslam ile küfür kıyamete kadar olacaktır"

Dünya var oldukça hak ile batıl mücadelesinin de olacağını vurgulayan Varol, "Dünya var oldukça katiler de şehitler ve mazlumlar da olacaktır. Bilhassa Gazze olmak üzere tüm İslam şehitlerine selam olsun. Bu mücadele durmayacaktır. Daima İslam kahramanları olacaktır. İslam için canını ve malını feda edecekler her zaman olacaklardır. İslam ile küfür kıyamete kadar olacaktır. İslam tevhit dinidir. Hayatımız tevhide göre olmalıdır, ona muhalefetten yana değil. Her zaman müminlerin hayatında bu üç şey olmalıdır; Birincisi cemaat, ikincisi cihat, üçüncüsü de camidir. Bunlar olmazsa Müslümanlar ziyanda olur." ifadelerini kullandı.

"Korkaklık bu dinde yoktur, bu din cengaverlerin dinidir"

İslam dininin izzet dini olduğunu belirten Varol, "Korkaklık bu dinde yoktur. Bu din cengaverlerin dinidir. Sahabeyi kiramın hayatına bakın. Susa'ya, dünya kahramanlarına bakın. İnsanlar ya Allah'ın ya da şeytanın taraftarlarıdır. Bundan yana bir yol yoktur. Allah'ın taraftarları zulme karşı baş kaldıranlardır. Çünkü izzet Allah'ın, Peygamberlerinin ve müminlerindir." dedi.

"Susa şehitleri cami için şehit olmuşlardır"

İslam dininin cami merkezli bir din olduğuna vurgu yapan Varol, şunları söyledi:

"Resulullah asla mescidi terk etmedi. Bir gün bile camisiz kalmadı. Hazreti Ömer, Hazreti Ali camide şehit olmuştur. Susa şehitleri de cami için şehit olmuşlardır. Eğer ki bizler Peygamberimizin, sahabelerin, şehitlerimizin arkasından gidiyorsak asla camiyi terk etmemeliyiz. Cami Allah'ın evidir. Allah'ın evinden yüz çevirenler hayatlarında hayır görmezler. Bunun için cami çok mukaddestir."

Program yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir