• DOLAR 32.647
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2450.472
  • ...
Siirt İl Müftüsü Pinal: Çocuklarımıza manevi değerleri öğretmek için yaz Kur'an kurslarını önemsiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz tatilinde çocuklara dini eğitim vermek amacıyla düzenlenen bu kursların, çocukların manevi gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, okulların tatil olmasıyla birlikte 1 Temmuz'da başlayacak yaz Kur'an kurslarının tüm hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti. Kurslar, Siirt genelindeki camilerde ve Kur’an kurslarında düzenlenecek. Çocuklara yönelik eğitim programlarının içeriğinde Kur'an-ı Kerim'i okuma, Hazreti Peygamberin sünneti, İslam ahlakı ve cami adabı gibi konular yer alacak.

"Çocuklarımıza manevi değerleri öğretmek için kursları önemsiyoruz"

Çocuklara Kur'an-ı Kerim'i ve İslam’ın temel değerlerini öğretmenin önemine değinen Pinal, "Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i öğretmek, onları Kur'an ahlakıyla ahlaklandırmak, Hazreti Peygamberin sünnetini, camiyi, cemaati ve manevi değerleri öğretmek için kursları önemsiyoruz." dedi.

Ayrıca, bu kursların amacının çocuklara Allah’ı, Peygamberi, ahlakı, anne ve babaya saygıyı ve sevgiyi öğretmek olduğunu vurgulayan Pinal, çocukların öğrendikleri bilgilerle ailelerine hayırlı birer evlat olacaklarını ifade etti.

"Ailelerden bu fırsatı değerlendirmeleri çocuklarını bu kurslara göndermelerini rica ediyoruz"

Ailelere seslenerek, tatil boyunca çocuklarını camilere ve Kur'an kurslarına göndermeye davet eden Müftü Pinal, "Çocuklarımızın dini eğitim alabilmeleri için görevlilerimiz yoğun bir şekilde çalışacak. Ailelerimizden, bu fırsatı değerlendirerek çocuklarını bu kurslara göndermelerini rica ediyoruz, dini eğitimin çocukların karakter gelişimine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

"Kurslar, çocukların yaş gruplarına göre düzenlenecek"

Kur'an Kurslarının çocukların yaş gruplarına göre düzenleneceğini belirten Pinal, "Çocukların eğitimi haftanın beş günü, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Eğitim programı kapsamında, çocuklara temel dini bilgiler, sure ve dualar, İslam tarihi ve Peygamber efendimizin hayatı hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca, çocukların Kur'an-ı Kerim’i tecvitli bir şekilde okuyabilmeleri için özel dersler de verilecek." bilgisini paylaştı.

Kurslara katılmak isteyen aileler, en yakın cami veya Kur'an kursuna başvurarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerini, bu kursların ücretsiz olduğunu ve tüm çocukların katılımına açık oluğunu ifade eden Pinal, "Amacımız, her çocuğun bu fırsattan faydalanabilmesi ve dini eğitim alarak manevi değerlerini güçlendirmesidir," dedi.

"Çocuklarımızın manevi değerlerini öğrenmesi, toplumumuzun geleceği için büyük önem taşıyor"

Siirt İl Müftüsü Pinal, bu tür kursların toplumsal dayanışma ve birlik duygularını pekiştirdiğini ifade etti. "Çocuklarımızın manevi değerlerini öğrenmesi, toplumumuzun geleceği için büyük önem taşıyor. Bu kurslar, çocuklarımızın hem bireysel gelişimine katkı sağlayacak hem de toplumsal sorumluluk bilinci kazanmalarına yardımcı olacak," diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir