• DOLAR 32.703
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2448.407
  • ...
Kur'an kursu için camiye gelen çocuklara nasıl davranılmalı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları pazartesi günü başlıyor. 2024 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında yüz yüze gerçekleşecek.

Bursa'da yaklaşık 1900 cami ve Kur'an kursunda pazartesi gününden itibaren başlayacak olan yaz Kur'an kursları için başvurular devam ediyor.

İLKHA'ya konuşan Bursa İl Müftü Vekilli Ömer Ayan, ailelere, Kur'an kursu yöneticilerine ve cami cemaatine önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Bursa'da geçen yıl 1900 camide 87 bin öğrencinin Kur'an kurslarında ders aldığını söyleyen Ayan, bu sayıyı daha da arttırmayı planladıklarını söyledi. 

"Her aileye evlatlarını Kur'an kurslarına göndermelerini ve İslam ahlakının mutlaka çocuklara öğretilmesini tavsiye ediyoruz"

Kur'an Kerim'in insan hayatına şekil verecek ilahi bir kitap olduğunu söyleyen Ayan, Dolayısıyla her aileye evlatlarını bu Kur'an kurslarına göndermelerini ve İslam ahlakının mutlaka çocuklara öğretilmesini tavsiye ediyoruz.  Ailelerimiz inşallah evlatlarını bize teslim ederlerse onlara Kur'an'ı okumanın yanında imanın esasları, İslam'ın beş temel esası başta olmak üzere İslam ahlakını en güzel bir şekilde öğretmenin gayreti içerisinde olacağız."

"Evlatlarımıza Kur'an ahlakını, Allah'ı ve Peygamberini sevdirirsek toplumda çok önemli değişikliklerin olacağını göreceğiz"

"Sizin en hayırlınız; Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir." Hadis-i Şerifi'ne atıfta bulunan Ayan, çocukların ve gençlerin Kur'an-ı Kerim'den uzak kalması halinde yanlış yollara sapabileceğine dikkat çekti.

Ayan, "O yüzden biz kendimiz başta olmak üzere evlatlarımıza Kur'an ahlakını öğretirsek, Allah'ı sevdirirsek, Peygamberini sevdirirsek Allah'ın izniyle toplumda çok önemli değişikliklerin olacağını mutlaka göreceğiz." diye ekledi.

"Bırakın çocuklar hem camide oynasınlar hem de İslam'ı ve Kur'an'ı öğrensinler"

Yaz Kur'an kurslarında çocukların gürültü yapabileceğini ve bu durumun cami cemaati tarafından makul karşılanması gerektiğini vurgulayan Ayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bırakın çocuklar camide oynasınlar. Bırakın yaramazlık yapsınlar. Koşuşturacaklar; çocukturlar bunlar,  gezecekler. Belki hata yapacaklar. Cenab-ı Hak onları bundan sorumlu tutmuyor. Dolayısıyla camiden kovulan bir çocuk veya camide olumsuzluk yaşayan bir çocuğun psikolojisi etkilenir ve ileriki hayatında Allah muhafaza dinden uzaklaşmasına kadar götürebilir.

O yüzden çocuklar oynasa da koşsa da veya yaramazlık yapsa da onları güzel bir dille elbette uyaracağız. Ama hiçbir şekilde onları rencide edecek yollara tevessül lütfen Allah rızası için etmeyelim.

Bırakalım onlar hem oynasınlar hem de İslam'ı öğrensinler. Dinlerini öğrensinler, Kur'an'ı öğrensinler.  Yarın inşallah ileriki zamanlarda o camiden almış olduğu en ufak bir terbiye belki de hayatına şekil verecek, hayatına yön verecek ve iki cihan saadetini kazanacak şeylere vesile olacak inşallah."  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir