• DOLAR 32.703
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2447.943
  • ...
SON DAKİKA
Dr. Turan: Çocuk yetiştirmek başlı başına bir cihattır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), Şanlıurfa'da "Çocuk Eğitiminde Örneklik" konulu bir seminer düzenlendi.

Haliliye Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminer, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İDEV İl Temsilcisi Faruk Cengiz bir selamlama konuşmasıyla devam eden seminerde, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Seminerde konuşan Eğitimci Yazar Dr. Abdulkadir Turan, ebeveynlerin, "ekran psikologları" ile bağını en aza indirgemesi gerektiğini söyledi. Turan, bunun yerine ailelerin kendi gerçekliklerinden yola çıkarak çocuklarını yetiştirmesi gerektiğini belirtti.

Çocuk yetiştirmenin, salt bir babalık-annelik sanatı olmadığını ifade eden Turan, "Bu psikologların bilmediği biraz da budur. Bu sadece bir babalık, annelik sanatı değil. Bugün çocuk yetiştirmek başlı başına bir mücadeledir, bir cihattır. Zira öyle bir sistem var ki siz çocuğun onun elinden adeta kaçırmaya çalışıyorsunuz. Daha doğrusu o çocuğunuzu elinizden kaçırmaya çalışıyor da siz çocuğunuzu onun pençesinden kurtarmaya çalışıyorsunuz. Buradaki rolünüz bu." şeklinde konuştu.

"Çocuk yetiştirecek olanların daima tetikte olmaları lazım"

Turan, "Bugün çocuk yetiştirecek olanların daima tetikte olmaları lazım. Çocuk meselesi 15 dakika gaflete gelmez. Cihatta olmak lazım ve bu işi keyifle, inanarak sevdayla yapmak lazım. Bunu bir mücadele ruhuyla yapmak lazım. Her kurtardığımız için bir kutlama yapmamız gerekiyor. Her bir çocuğu kurtardığımızda ama her bir çocuğu kurtardığımızda hep beraber 'tekbir' getirmemiz lazım. Bugün devir öyle bir devirdir. Bugün çağ öyle bir çağdır." diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir