• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Marmara`yı köpekbalıkları bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dün, Marmara Denizi açıklarında balıkçı ağlarına takılan, biri 1 ton diğeri 700 kilo ağırlığındaki iki köpekbalığının ardından, bugün de yine Marmara açıklarında 3 metre 23 santimetre boyunda, 372 kilogram ağırlığında bir köpekbalığı yakalandı. Bursa`nın Karacabey İlçesi Kurşunlu Boğazı`nda yakalanan 3 metre 23 santimetre boyunda, 372 kilogram ağırlığındaki dev köpekbalığı görenlerin dikkatini çekiyor. Forklifte asılan ve pazartesi gününe kadar sergilenecek köpekbalığı, bin 500 liraya Çanakkale`de bir otele satıldı. Bir balıkçıda çalışanlar tarafından yakalanan dev köpekbalığı, Bursa`nın Nilüfer İlçesi Beşevler Şubesi`nde vatandaşlara sergileniyor.

Forklifte asılı duran köpekbalığı ilgi görüyor. Köpekbalığını gece saat 01.00 civarında Karacabey Kurşunlu Boğazı`nda yakaladıklarını söyleyen İşletme Sahibi Ömer Kocaman, köpekbalığının karadan 18 mil açıkta sardalya ağlarına takıldığını kaydetti. Kocaman, "Köpekbalığı eti yenilebilecek camgöz cinsi. Çanakkale`de bir otele bin 500 TL karşılığında sattık. Pazartesiye kadar sergileyeceğiz. İsteyen arkadaşlar da oldu ama Çanakkale`ye gidecek" dedi.

Yakalanan köpekbalığının insanlara zarar verebileceğini söyleyen Kocaman, "Etçil besleniyor. Genelde yurt dışında Pasifik`te, Güney Afrika`da diğer cinsleri var. Onlar daha yırtıcı. Denizde 2 - 3 mil açığa kadar gelebiliyor. Her yıl 10-15 kilogram aldığı için 27 - 28 yaşında olduğunu tahmin ediyorum" diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir