• DOLAR 32.706
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2450.334
  • ...
Hindistan işgal çetesine roket gönderdi mi ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Hindistan'ın, işgal altındaki Gazze'de işgal güçlerinin devam eden korkunç eylemlerine roket ve patlayıcı sağladığı ortaya çıktı. işgal çetesinin dün Gazze'deki Nuseyrat mülteci kampındaki BM sığınaklarını bombalamasının ardından çekilen görüntüler, bölgeye fırlatılan roketlerin Hindistan'da üretildiğini gösterdi.

ROCKETİN ÜZERİNDE "MADE IN INDIA" YAZIYOR

İşgal rejiminin 6 Haziran'da Nuseyrat mülteci kampında bir BM sığınma evini bombalamasının ardından Quds News Network, işgal savaş uçaklarından atılan bir füze kalıntılarının bulunduğu bir video yayınladı. Parçalar arasında net bir şekilde "Made in India (Hindistan'da üretildi)" yazılı etiket bulunuyordu.

 

Stockholm merkezli düşünce kuruluşunda konvansiyonel silahların transferini araştıran Hussain, videonun daha fazla araştırma gerektirdiğini ancak Hindistan ile işgal güçleri arasındaki işbirliğinin büyük bir kısmının füze üretimi, özellikle de Barak yüzeyi etrafında döndüğünün bilindiğini gözlemlediğini söyledi. 

Hindistan da Gazze'deki soykırımın ortağı çıktı! İsrail ordusuna roket gönderdikleri belgelendi - 1. Resim

HİNDİSTAN'IN SİLAH SEVKİYATINI İSPANYA İFŞA ETMİŞTİ

Daha önce de işgal rejiminin Gazze'de yürüttüğü savaşa en güçlü muhalefet gösteren ülkelerin başında gelen İspanya, Madrid'in işgal güçlerine silah taşıyan bir geminin ülkenin güneydoğusundaki Cartagena Limanı'na uğramasına izin vermemişti. İspanya Ulaştırma Bakanı Oscar Puente, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Marianne Danica gemisinin işgal çetesine silah taşıdığı ve 21 Mayıs tarihinde Cartagena'ya uğramak için izin istediğini belirtmişti.

Al Jazeera'nin ortaya çkardğı belgelere göre, gemi Hindistan'dan yüklenen patlayıcıları içeriyordu ve Gazze Şeridi'nden yaklaşık 30 kilometre uzaktaki işgal rejiminin Aşdod limanına doğru gidiyordu. Deniz izleme siteleri, uçağın 2 Nisan'da güneydoğu Hindistan'daki Chennai'den ayrıldığını ve Ensarullah'ın işgal çetesinin savaşına misilleme olarak gemilere saldırdığı Kızıldeniz'den geçmekten kaçınmak için Afrika'nın çevresini dolaştığını gösteriyor.

SEKİYATLARI GİZLİYORLAR

Bu yaşananlar, uzun süredir çatışmaların çözümünde askeri eylem üzerinden diyaloğu savunan bir ülke olan Hindistan'dan gelen silah parçalarının, Gazze'de aylardır devam eden savaş da dahil olmak üzere sessizce işgal güçlerine doğru ilerlediğini gösteren kanıtlara katkıda bulunuyor. Analistler, Hindistan'ın transferlerindeki şeffaflığın eksikliğinin, işgal rejimine verdiği desteği gizleme çabası olarak yorumluyor.

ORTAK İHA FABRİKASI KURDULAR 

Hindistan'ın işgal güçleri ile işbirliği aslında daha öncesine dayanıyor. Aralık 2018'de, Hintli çok uluslu Adani Defense & Aerospace ile işgal çetesinin Elbit Systems isimli şirketi, Haydarabad'da Adani Elbit İnsansız Hava Araçları Kompleksinin (İHA) açılışını yapmıştı. Tesis, yapılan ortak açıklamada, 9 bin metre yükseklikte 36 saate kadar uçabilen Hermes 900 Orta İrtifa Uzun Dayanıklılık İHA'sını siyonist rejim dışında üreten ilk tesis olarak sunulmuştu.

Hindistan, bu yılın başlarında Hermes modeli temel alınarak geliştirilen ilk yerli orta irtifa uzun dayanıklı drone'u Drishti 10 Starliner'ı duyurdu.

SIPRI'ye göre fabrika şu anda İHA'ları üretiyor ve bunların sevkiyatı işgal güçlerine yapılıyor ancak Hindistan, bunların transferi hakkında herhangi bir bilgi vermiyor.

Siyonist rejimin, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 37 binden fazla insanı öldüren Gazze'ye karşı yürüttüğü savaşta sistematik olarak insansız hava araçları kullandığı biliniyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir