• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...

MERSİN-Mersin'de Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) organizasyonu ile Anadolu Sanayici İşadamları Federasyonu (ANSİFED) tarafından düzenlenen Gıda İş Geliştirme Platformu, sektör temsilcilerini Yenişehir Fuar Alanında bir araya getirdi. Programa 11 ilden 37 TUSKON üyesi işadamı derneğinin gıda sektörü temsilcileri katıldı.

Bu buluşmalarda sektörel işbirlikleri temelinde küresel rekabetin olmazsa olmaz koşullarının daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu şöyle dedi: "Güçbirliğinin oluştuğu bölgesel ölçekte aynı alanda üretim yapan işyerlerinin, kurum ve kuruluşların birbirleriyle eksiklik anlamında daha açık gözlenip doğruya yönlendirilip önemli kazanımlar sağlandığını biliyorum. Çok değerli katılımcılarla Türkiye'nin başarılı markalarını uluslararası rekabette tecrübelerini, bilgilerini bir birlerine aktaracaklar. Buluşma bu anlamda herkes için önemli paylar içeriyor."

ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun, platforma Adana, Aksaray, Niğde, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş gibi illerden katılanların olduğunu söyledi.

ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, gıda sektörünün ekonominin önemli yapı taşlarından bir olduğunu vurgulayarak, "Üreticiyle ürünün işlenerek piyasaya çıkmasında rol alan ticari ağ içinde satın almacı ve üreticiyi bir araya getirmekte. Yerli ürün tercihi ülke ekonomisine katkı sağlamakta." diye konuştu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Şerafettin Aşut, işadamları arasında düzenlenen bu tür buluşmaların önemli olduğunu kaydetti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun, sponsor firmalara plaket vermesinin ardından kurdele kesimi yapılarak stantlar gezildi. (Osman Öksüz-İLKHA)