• DOLAR 32.688
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2447.882
  • ...
Sinan Oğan Kılıçdaroğlu'nun teklifini açıkladı: 3 Bakanlık ve...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Sinan Oğan, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri  öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesini  şöyle anlattı

"Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde bana Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, 3 Bakanlık teklif etti. Ama ben 'Önceliğim bu değil' dedim. Benim önceliğim bu ülkeyi nasıl yöneteceksiniz? Beni linçleyenlere ricam şudur; arkadaşlar istediğiniz kadar linçleyin, eleştirin ama önce bir dinleyin. Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım, kimse kusura bakmasın benim omuzumda böyle bir yük vardı.

Kılıçdaroğlu’na, 'Parlamento çoğunluğu sizde değil, 5 puan da ilk turda geridesiniz. Biz sizi desteklersek ya ucu ucuna kazanırız ya kazanamayız. Ucu ucuna kazandığımız bir seçimde, parlamento da arkamızda yok nasıl yöneteceğiz bu ülkeyi, diye sordum. Dedi 'Yönetemeyeceğiz'. Çünkü yönetemeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığını alabilirsiniz ama ülkeyi yönetmezsiniz. Ben, 'Bu ülke krizi çıkacak' dedim; 'Evet kriz çıkar' dedi. İkinci sorum şu oldu, 'Krizden çıkış planınız var mı?'. 'Var, bize destek olun seçimi kazanalım, ülkeyi bir daha seçime götürelim' dedi. Sayın Erdoğan'ın da istediği bir şeydi bu. Gördünüz mü bak, daha ülkeyi 3 ay yönetemediler, yeniden seçime götürdüler diyecekti."

Bu haberler de ilginizi çekebilir