• DOLAR 32.554
  • EURO 35.273
  • ALTIN 2468.732
  • ...
Sakarya'da Gazze nöbeti 30 haftadır devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adapazarı Kültür Merkezi önünde Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları adına bu hafta basın açıklamasını düzenleyen İdeal Eğitim Vakfı, işgal rejiminin yaptığı katliamları unutmadıklarını haykırmak için bir araya geldiklerini vurguladı.

Sakarya Milli İrade STK'ları ile İdeal Eğitim Vakfı Sakarya temsilciliği adına basın açıklamasını, Mahmut Ölmez okudu.

“Bu vahşete karşı tanıklık eden insanların suskunluğu onlar için vicdani ölüm ve fikri köleliktir”

"Gazze halkı ve İslami direniş, tüm Müslümanlar ve insanlık ailesinin her onurlu ferdi tarafından desteklenmeye ve sahiplenilmeye devam edilmelidir" diyen Ölmez, “Siyonist-emperyalist vahşet her platformda kınanmalı, mahkûm edilmelidir. Çocukların, kadınların, annelerin, babaların, torunların ölümleri-katledilmeleri asla normal görülmemeli, alışılmamalı normalleştirme cabasındaki her münafık ve zalimler her platformda teşhir edilmelidir. Bu vahşete karşı tanıklık eden insanların suskunluğu onlar için vicdani ölüm ve fikri köleliktir. Soykırımlara, katliamlara karşı dini, mezhebi, etnik, cinsiyet, aidiyet, mensubiyet farkı gözetmeden her tür tepki ortaya konmalıdır. İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşturulan, ABD öncülüğünde adaletsizliğe dayalı küresel sistemin tıkanmışlığı, sadece güçlüden yana olduğu gerçeği siyonist işgalcilerin Gazze’de aylardır gerçekleştirdiği katliamlarla bir kez daha teyit edilmiştir. Birleşmiş Milletler ya pasif ya da kararlarının hiçbir karşılığı yoktur. ABD’yi arkasına alan siyonist kötülük şebekesi, acımasızca vahşetine devam etmektedir. Güney Afrika, Kolombiya, Venezuela, Türkiye, İspanya gibi ülkelerin tutum ve tavırları önemlidir ve bu gibi ülkeler, ortak platformlar ile daha etkin roller almalıdır. Zira örgütlü kötülüklere karşı birlikte hareketle sonuç alınır.” dedi.

“Katil siyonist işgal rejimi, her türlü hukuki yaptırıma maruz bırakılmalıdır”

7 Ekim’den bu yana işgalci siyonist çeteler ve çete başı Netanyahu emrindekilerin eliyle yaklaşık 40 bin masum insanın katledildiğini hatırlatan Ölmez, “Refah sınır kapısı işgal edildi. İşgalin ardından Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasına engel olundu. 2 milyon Gazzeli kardeşimizin ölüm fermanı anlamına gelen kıtlık ve açlığa karşı vicdan sahibi devletler harekete geçmelidir. Gazze’nin can damarı hükmündeki Refah sınır kapısının açılması için BM, İslam İş Birliği Teşkilatı ve diğer duyarlı ülkeler, Mısır üzerinde baskıları artırmalıdır. Gazze’deki katliamlar ve bombardımanlar nedeniyle büyük bir insani felaket yaşanmaktadır. İnsanlık bu kadar zelil ve rezil olmamıştır. Askeri durum ve ateşkes süreci dışında kesinlikle Gazze’ye su, gıda, sağlık ürünlerinin girişleri sağlanmalıdır. Katil siyonist işgal rejimi, her türlü hukuki yaptırıma maruz bırakılmalıdır. Siyonist çeteler, Gazze’nin yanında Lübnan ve diğer Müslüman topraklara karşı eylemlerden sakınmalıdır. Aksi halde siyonist terör rejimine karşı fikriyatına bakmadan tüm silahlı direniş unsurları ve hazırım diyen Afganistan İslam Emirliği gibi güç unsurları ortak bir mekanizma ile siyonist-emperyalist kötülüğe karşı mukavemet etmelidir.” şeklinde konuştu.

“Gazze, Kudüs ve Filistin'in her karış toprağı HAMAS'ın ve direniş gruplarını galibiyetiyle sonuçlanacaktır”

Ölmez, “Başta Hamas ve Kassam Tugayları olmak üzere İslami direnişin ortaya koyduğu mücadele ile dünyada oluşturulan MOSSAD terör şebekesi algısı yerle bir edildi. ABD ve birçok Avrupa devletini arkasına alan siyonist işgal rejimi, aylardır Hamas ve diğer Müslüman cemaatlere karşı en azgın saldırılarına rağmen başarılı olamadı. Taraflar arasındaki imkanları kıyas etmek bile doğru değilken son derece kısıtlı olanaklarla direnişçi Müslümanların ortaya koyduğu mücadele yeryüzünün en değerli ve başarılı mücadeleleri arasında tarihte yerini almıştır. Şayet uluslararası hukuk ve sistem adilce çalışmış olsaydı, Müslüman ülkelerin yönetimleri ruhlarını emperyalist devletlere teslim etmemiş olsaydı şimdiye dek bambaşka bir sonuç alınmış olacaktı. Bu yine de mümkündür; ya Gazze halkı ve İslami direnişi bu akıllara durgunluk veren muazzam direnişiyle kazanacak ya da İnsanlık ailesinin diğer unsurlarının müdahalesiyle netice başkalaşacaktır. Siyonist terör rejiminde ciddi çatlaklar yaşanmaktadır. Elebaşı Netanyahu zelil olmuştur. Dünyanın en güçlü istihbarat gücü, askeri gücü, ekonomik ve psikolojik savaş gücüne sahip işgalci rejimin düştüğü durum, rezilliktir, mağlubiyettir. Kuvvet ve sayıca nice az topluluklar çok olanları mağlup etmiştir. Tıpkı Bedir'de olduğu gibi. İnşallah Gazze, Kudüs ve Filistin'in her karış toprağı HAMAS'ın ve direniş gruplarını galibiyetiyle sonuçlanacaktır. Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir