• DOLAR 32.659
  • EURO 35.455
  • ALTIN 2448.275
  • ...
İşgalciden nükleer tehdit: Kullanırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii yetkilisi Yair Katz, bölge ülkelerinin işgal rejimine karşı saldırması halinde nükleer silah kullanmakla tehdit etti.

Katz, '' Bölge ülkelerinin bize saldırması durumunda kıyamet günü nükleer silahlarını kullanma kabiliyetimiz ve meşruluğumuz var.'' dedi. 

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Uluslararası Nükleer Silahları Kaldırma Girişimi (ICAN) Program Koordinatörü Susi Snyder, 2023'te nükleer silahlanma için 1,1 milyar dolar harcadığı tahmin edilen ve bu alanda yaptığı harcamaları açıklamayan işgal rejiminin  şeffaf olmadığını söylemişti.

İsrail'in elinde bulunan nükleer silahlara işaret eden Snyder, şöyle konuşmuştu;

"(İsrail'in sahip olduğu nükleer silahlar) Bu kamuya açık bir sırdır. Herkes İsrail'in nükleer silahlara sahip olduğunu biliyor ancak İsrail nükleer silahlara sahip olduğunu kabul etmiyor. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü, İsrail'in yaklaşık 90 nükleer savaş başlığına sahip olduğunu tahmin ediyor. Bu, herhangi bir nükleer silahın büyük bir felakete sebep olması ve yıkıcı zararı olabilmesi için yeterlidir. Raporumuzda İsrail'in nükleer silahlarından bahsediyoruz çünkü bu silahlar onlarda var."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir