• DOLAR 32.683
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2443.83
  • ...
Aksa Tufanı operasyonunun detayları ortaya çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Hayom ve Bild gazeteleri Hamas'ın 7 Ekim'de işgal rejimine karşı düzenlediği Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin detayları paylaştı;

Kassam Tugayları'ndaki elit savaşçılar yüksek düzeyde disipline sahipti ve operasyonun aşamalarına ilişkin ayrıntılı harita ve planlara sahipti.

▪️ Elit savaşçıların saldırısının en büyük odak noktası silah depoları, ordu mevzileri ve koruma timi konumlarıydı.

▪️ Kassam Tugayları, aralarında Netivot, Ofkim ve Sderot'un da bulunduğu 221 kibbutz'un, askeri bölgelerin ve kasabaların kontrolünü ele geçirmeyi planladı.

▪️ Seçkin savaşçıların talimatı, yakalanan en fazla askerin Gazze Şeridi'ne götürülmesi ve "sivillerden", özellikle de kadınlar ve çocuklardan uzak durulması yönündeydi.

▪️ Elit savaşçılar ezici bir saldırı ile Kibbutz Kfar İzza'nın kontrolünü ele geçirdiler. Kısa bir çatışma sonrasında öldürülen güvenlik görevlisinin evi ve silah deposunun konumu hakkında doğru haritalara ve bilgilere sahiplerdi.

▪️ Elit savaşçılar ve onları takip edenler, Nir Oz'daki kibutzdaki 135 evden 130'una baskın düzenledi.

▪️ Elit savaşçılar bazı bölgelere bubi tuzağı kurdular ve askerleri girmeye ikna etmek için girişlerine kasıtlı olarak bazı silahlar bıraktılar ve daha sonra buraları havaya uçurdular.

▪️ Elit unsurların operasyonu gerçekleştirmek ve siperdeki alanlarda dinlenmek için yeterli zamanı vardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir