• DOLAR 32.669
  • EURO 35.133
  • ALTIN 2447.258
  • ...
Arap Birliği: Hizbullah'ı artık terör örgütü olarak sınıflandırmıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaretinin ardından Kahire Haber Kanalı'na açıklama yapan Zeki, daha önceki kararlarında Hizbullah'ı terör örgütü olarak nitelendirdiklerini ve bunun da örgütle iletişimin kopmasına yol açtığını söyledi.

Zeki, üye devletlerin "terör örgütü" ifadesini kullanmama konusunda anlaştığını ve bunun da Hizbullah ile iletişim kurulmasını mümkün kıldığını ifade etti.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, Arap Birliği'nin resmi bir terör listesine sahip olmadığını da belirtti.

Birlik, Mart 2016'da Hizbullah'ı terör örgütü olarak tanımlamış ancak bu karar Lübnan ve Irak tarafından çekinceyle karşılanmıştı.

Öte yandan Zeki, Hizbullah'ın Vefa El-Mukaveme bloğu başkanı Muhammed Raad ile görüştüğünü açıkladı.

Arap Birliği'nden yapılan açıklamaya göre ziyaret kapsamında Meclis Başkanı Nebih Berri, geçici Başbakan Necip Mikati ve ordu komutanı General Joseph Aoun gibi Lübnanlı yetkililerle de görüşüldü.

Görüşmelerde Lübnan'ın güneyinde işgal rejimi ile yaşanan gerilimin kontrol altına alınmasının yanı sıra Lübnan'da 19 ayı aşkın bir süredir devam eden cumhurbaşkanlığı boşluğunun sona erdirilmesi de ele alındı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir