• DOLAR 32.666
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2448.029
  • ...
Gülsever: Şeyh Said ve dava arkadaşlarının mezar yerleri bir an önce ortaya çıkarılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynül Abidin Gülsever, sosyal medya hesabından, Şehid Şeyh Said ve dava arkadaşlarını rahmetle yad eden bir paylaşımda bulundu.

Vefat etmiş birinin mezarının ortaya çıkarılmamasının bu memleket için büyük bir ayıp olduğunun altını çizen Gülsever, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Başörtüsü ve tesettürle beraber Kılık Kıyafet Kanunu'nu çıkartıp Batı tipi giyinmenin dışındaki bütün giyinmeleri yasaklayan, harf inkılabı yapan ve camileri ahıra çevren zihniyet, Seyyid Şeyh Said ve 46 dava arkadaşını, 29 Haziran 1925'te Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda idam etti.

Biz Şehid Seyyid Şeyh Said'i, dava arkadaşlarını ve onun yolunda olanları kendi değerimiz biliyoruz.

Şehid Seyyid Şeyh Said Efendi'nin şu an bir mezarı bile yok. Vefat etmiş birinin mezarının ortaya çıkarılmaması bu memleket için büyük bir ayıptır. Şehid Seyyid Şeyh Said'in ve dava arkadaşlarının mezar yerleri bir an önce ortaya çıkarılmalıdır.

Şehid Seyyid Şeyh Said ve dava arkadaşlarını şehadetlerinin 99. yıldönümünde rahmet ve minnetle yad ediyorum."

Şeyh Said Efendi'nin, "Benim bu değersiz dallarda asılmama pervam yoktur. Muhakkak ki mücadelem Allah ve dini içindir" sözünü aktararak paylaşımda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı ise, "Şehid Seyyid Şeyh Said ve 46 dava arkadaşı, 99 yıl önce bugün (29 Haziran 1925) Şark İstiklal Mahkemesi tarafından Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda idam edildi. Şehid Seyyid Şeyh Sait ve 46 yarenlerini şehadetlerinin yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir