• DOLAR 32.679
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2446.535
  • ...
Malatya'da düzenlenecek 'Büyük Kudüs Mitingi'ne davet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaptığı soykırıma dünyanın birçok ülkesinden tepkiler sürüyor. Soykırımın ilk gününden beri Malatya'daki STK'lar tarafından kurulan Kudüs Kardeşlik Platformu çeşitli etkinlik ve eylemlerle Gazze'ye desteklerini işgalci siyonist rejime de tepkilerini dile getiriyor.

Kudüs Kardeşlik Platformu, yarın saat 17.00'de Büyükşehir Belediyesi önünde 17 ilden katılım sağlanacağı ve Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile yazar Ramazan Kaya'nın konuşmacı olarak katılacağı ve Özlem Ajans sanatçılarının da ezgiler seslendireceği "Büyük Gazze Mitingi" düzenleyecek.

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili ise yarın düzenlenecek mitingin çok önem arz ettiğini ve parti olarak destek verdiklerini belirterek, tüm Malatya halkını mitinge katılmaları çağrısında bulundu.

Kudüs Kardeşlik Platformu yetkililerinden Mesut Gezer ile Vahdettin Altınova kentteki ulusal ve yerel basın temsilcilerini ziyaret ederek, yarınki mitinge davet edip kendilerinden destek talebinde bulundu.

"işgalci terör örgütü o topraklardan silinene kadar mücadelemize devam edeceğiz"

Ziyaretlerde konuşan platform yetkililerinden Vahdettin Altınova, "Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu adına yarın düzenleyeceğimiz 'Büyük Kudüs Mitingi' için basınımızı ziyaret ediyoruz. İlkini Elazığ'da düzenlediğimiz Mitingin ikincisini İnşallah yarın Malatya'da düzenleyeceğiz. 7 Ekim'den beri devam eden soykırımın 9'uncu ayına girmek üzereyiz. Şu an Gazze'de İslam âleminin onuru, şerefi, izzeti ayakta tutmak adına kardeşlerimiz büyük bir direniş ve mücadele veriyor. Ve bu mücadele dünyada yenilmez güçler olarak ifade edilen dünyanın süper güçlerine karşı veriliyor. Şu an bölge Sadece israil'e karşı savaşılmıyor. Bütün emperyalist güçlere karşı savaşıyor. Çünkü hepsi israile destek vermek için bir olmuş. Gazze'de ise bir avuç onurlu, izzetli, şerefli Müslüman Kudüs'ü korumak ve Kudüs'ün fethini gerçekleştirmek üzere Müslümanların dirilişine vesile olacak bir mücadele başlattılar. Elhamdülillah şu an direniş hala kesintisiz bir şekilde devam ediyor ve bütün dünyada insanların uyanışına vesile oluyor. Özellikle gayrimüslim ülkelerde şu an direnişe ciddi destekler var. Üniversiteler ve halk ayakta ciddi anlamda eylemler düzenliyorlar. Biz de Kudüs davasını bir inanç meselesi olarak gördüğümüz için özellikle Kudüs için verilen bu mücadeleye bizim de destek olmak ve orada bu onurlu mücadeleyi veren mücahitlere bir moral, motivasyon olsun diye bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Kudüs sadece Gazzelilerin değil, bütün Müslümanların meselesi olduğu için biz de imkânlarımız ölçüsünde destek veriyoruz ve gündemden hiç düşürmeyeceğiz. İşgalci terör örgütü oradan silinene kadar mücadelemize devam edeceğiz İnşallah" ifadelerini kullandı.

"Hazırlıklarımızı tamamladık tüm halkımızı mitinge bekliyoruz" 

Yarın düzenleyecekleri mitinge Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır gibi çevre illerden 17 ilin destek vereceğini kaydeden Altınova, "Elhamdülillah bütün Malatya şu an ayakta. Herkese ulaşma gayreti içerisindeyiz. Malatya halkımız da bu hususta çok duyarlı. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda çok duyarsız kalmadılar. Şu an Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu olarak miting için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Duyarlı bütün vatandaşlarımızı bu onurlu mücadeleye bekliyoruz. İnşallah böyle büyük bir mitingle mesajımızı en güzel şekilde vermiş olacağız" diye konuştu.

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili ise yarın düzenlenecek mitingin çok önem arz ettiğini ve parti olarak destek verdiklerini belirterek, tüm Malatya halkını mitinge katılmaları çağrısında bulundu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir